Mikor érdemes utazni Thaiföldre?
Egyértelműen télen érdemes trópusi helyre utazni.
Félmillió rengeteg pénz, és első ránézésre 170 ezerért simán van retúr repülőjegy. Ha kicsit izzadsz vele, még olcsóbban is lesz az.
A szállás ára erősen függ az igényeitektől, de szerintem simán kitanulhatod az utazásszervezést januárig.
Ahogy korábban is írták, legolcsóbban nyáron lehet odautazni, de az a legesősebb évszak, és sok a vihar. Én az őszt javasolnám, ami az előszezon. Akkor még kicsit olcsóbb, kilehet fogni jó időt, nincs akkora tömeg.
A nappalok rövidebbek mint Európában, este fél hétkor lemegy a nap, és ez fix egész évben.
500 ezerből kilehet jönni 2 személyre, de a költőpénzzel nagyon óvatosan kell bánni, és kb kenyéren és vízen kell élni.
Szeptember elejére 150 ezer/fő a repjegy, egy 3 csillagos hotel, ami nem kilométerekre van a parttól, olyan 7-8000 forint/éjszaka. 2 hétre kell számolni úgy 420 ezer körüli repjegy+szállás költséggel.
A maradék 80-ból már nem lehet se utazgatni, szórakozni, vásárolgatni, éttermekben kajálni.
Én 3 éve voltam szeptember elején Patong Beach-en, és személyes tapasztalatom, hogy minden elég drága. Nem nagyon láttam olyan dolgot, ami olcsóbb lenne mint itthon. Az alkohol pl drágább, mint a budapesti szórakozó helyeken. De külföldi fórumon még angolokat is láttam kiakadni az ital árakon. Ételek, márkás ruhák szintén nem olcsóbbak, sok helyen még drágábbak, mint Budapesten. Egyszer kértem egy legegyszerűbb reggelit fél liter ásványvízzel egy hotel éttermében, majd kiugrott a szemem, mikor láttam, hogy 2000 forintba került.
Ha Patong-ba mennétek, akkor a Banzaan nevű piac felső szintjén vannak kis kifőzdék, ahol leginkább csak a helyiek kajálnak. Én csak ott tudtam olcsón ebédelni, sima rizses húst kb 300 forintért.
Többen javasolták, hogy télen menjetek, ami viszont még nehezebben kivitelezhető ennyi pénzből. A hotel árak sokszor duplájába kerülnek januárban a nyári hónapokhoz képest.
A legolcsóbb trópusi nyaralást valószínű Afrikában lehetne kihozni, az van a legközelebb. Viszont ott is megvannak a problémák. Tesóm ott volt a feleségével, étteremben egy álpincér elvette tőlük a pénzt, hogy majd hozza a visszajárót, de peszre nem látták többet. Egyszer az órát akarták leszedni a kezéről, kaptak gyomorrontást is, szóval ilyenekre fel kell készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!