Autóval, hogyan tudok átkelni a Bering-szoroson?
A Bering-szoros környékén eleve nem él annyi ember hogy egy kompot gazdaságosan lehessen üzemeltetni ráadásul egy erős áramlat megy át a szoroson és mivel nem is mély ezért a hullámok még erősebbek. Télen a zajló jég iszonyú veszélyessé teszi az átkelést, kevesen próbálkoznak vele, még kevesebben élik túl.
Szóval, felejtsd el Bering-szorost.
> Köszönöm, de mint írtam, autóval vagyok. Azzal kell átjutnom.
Én írtam hogy felejtsd el de azért ezt nem hagyom szó nélkül. Talán álmaidban vagy ott? Könyvet írsz? A Chukotka (Csukcs magyarul, azt hiszem_ régióba csak kétféleképpen juthatsz el: szervezett turistaúttal vagy egy helyinek kell meghívnia és folyamatosan kísérnie kell. Hát, nem túl valószínű egyik sem egy magyarnak, mit mondjak.
NINCS ÚTHÁLÓZAT, több ezer kilométerről van szó, mert sem az orosz, sem az amerikai oldalon nincs kapcsolata a területnek az úthálózattal. A helyi utak a parti településeket kötik össze egymással meg a környező repterekkel/kikötőkkel, ennyi. Autóval úgy jutsz oda hogy odahajózod vagy odarepteted.
Orosz oldalon a Magadanig tartó Kolima főút is járhatatlan, nemhogy emelt hasmagasságú személyautóval de még terepjáróval sem biztos hogy végigérsz rajta. Onnan még 2000 km légvonalban a Bering szoros. Amerikában csak kb. 1000 km hiányzik. Ezen kívül határátkelési lehetőség nincs a két ország között a Bering szorosnál, ha csak nem sikerül valami speciális engedélyt beszerezni hozzá.
Itt írnak róla ha nagyon érdekel:
Köszönöm, a hasznos választ, megfontolom!
Akkor inkább leautózok Hong Kong-ig, onnan biztos megy hajó az USÁ-ba, a Bering-szorost meg hanyagolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!