Japánba milyen élelmiszert lehet bevinni?
"Te meg mi a francnak turkálsz a pénztárcámban?"
Mert megtehetem :) Ha téged ez zavar akkor miért írod ki az internetre hogy spórolni akarsz?
Nem tudom aktuális-emég,de
Japánba nem lehet bevinni kábítószert, fegyvereket és robbanóanyagokat, illetve robbanásveszélyes vegyszereket. Magyarországról nem szabad Japánba vinni nyers élelmiszert, húsárut még konzerv vagy por formájában sem, pirospaprikát csak bolti kiszerelésben, a számlával együtt ajánlatos. Gyógyszereket szintén lehetőség szerint bontatlan csomagolásban vigyünk be Japánba. Az itt felsoroltakon kívül az alábbi linkekre kattintva kaphat bővebb felvilágosítást azon termékekről, melyeknek behozatala Japánba tilos vagy csak korlátozott mennyiségben engedélyezett.
"Véhül nem vittem magammal kaját, de eg is bántam"
Mint a fentebbi hozzászólásombólláthatod, a követség tájékoztatójában az szerepel,hogy nem is vihetsz magaddal, szóval nincs mit bánnod,mert jó esetben csak elvették/kidobatták volna a repülőtéren, rosszabb estben mégy egy bírságot/megsemmisítésnek az összegét is kifizettetik veled. (Én sokáig repülőtéren dolgoztam, pont élelmiszer ellenőrzés témában. Az Eu-be 3. országból pl. nem lehet élelmiszert behozni, még egy szendvicset sem. Van erről tájékoztató, ha valakit mégis hoz, annak fizetni kell a megsemmisítést. Japán szigetország, ott még hangsúlyosabb a járányvédelem, nem akarják hogy az egyszer már leküzdött betegség újra bekerüljön vagy új betegséget hurcoljanak be. Itt állat betegségekre kell gondolni elsősorban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!