Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Indiába utazás DE PROBLÉMA?

Indiába utazás DE PROBLÉMA?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén érettségizem.

A néptánccsoporttal lenne lehetőségem kiutazni Indiába egy fesztiválra márciusban, azonban anyukám nem akar elengedni, attól fél, hogy összeszedek a véőoltások ellenére is valami ottani fertőzést, legyengülök és nem tudok készülni az érettségire, esetleg el sem tudok menni érettségizni, annyira lebetegszem. (Érthető, hogy félt, de csak nem szednék össze komolyabb betegséget oltással... bár ki tudja)

Az utazás jelképes összegbe kerülne, tehát nagy lehetőség lenne árilag is (egy hagyományos út 300ezertől kezdődne repjegy+szállás+kint tartózkodás), illetve utazásilag is...

Imádok utazni és India mindig is nagy vágyam volt.

19 éves lány vagyok, tehát mondhatnám azt, hogy nagykorúságomra hivatkozva márpedig akkor is kimegyek, de megrémiszt, ahogy azzal jönnek, ha nem tudok érettségizni, hiába a különórákra kidobott idő és pénz. Meg mi van ha tényleg megbetegszem...

Mit tanácsoltok?

2016. febr. 4. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam Indiában hosszabb ideig, egy kétnapos hasmenésen kívül semmi bajom nem lett. Szerintem ne aggódjatok, ez tényleg egy életre szóló lehetőség. Gondolom, rendes szállásotok lesz, és tiszta ételt kaptok.

Kerülni kell a koszos helyeket, gyanús kaját, tömegközlekedést. A helyi pasikkal meg nem kell túlságosan közeli kapcsolatba kerülni... De gondolom egy tetves, vagy leprás alakhoz úgyse lenne gusztusod, a többitől meg valószínűleg nem lesz semmi bajod :-)

2016. febr. 4. 22:21
 2/10 anonim válasza:
20%
Hát én még akkor se mennék oda, ha fizetnének, de te tudod.
2016. febr. 4. 22:30
 3/10 anonim válasza:
94%
Én biztos nem hagynám ki a helyedben, szerintem is a legrosszabb egy hasmenés, amit összeszedhetsz (Indiában járó ismerőseim beszámolója alapján), tanulni meg lehet a wc-n... :) Persze kellő odafigyeléssel. (ivóvíz minősége, stb.)
2016. febr. 5. 02:49
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Ne hagyd ki a lehetőséget! Én 2 éve voltam, 1x fájt a hasam kicsit de csak mert mindent összeettem már válogatás nélkül, még az utcai árusoktól is! Semmi bajod nem lesz!
2016. febr. 5. 08:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"Az utazás jelképes összegbe kerülne," - semmiképpen ne hagyd ki!! A fiam így volt Londonban (jó, tudom, az Európa :-) ) szimfonikus zenekarral, hatalmas élmény volt neki.

Azt írod, néptánc csoporttal mentek, ezért feltételezem, szervezett keretek között lesz a szállás, ellátás, stb, tehát szintén feltételezem, hogy nem egy nyomortanya kellős közepén lesz a szállásotok, stb.

Ha anyukád ennyire félt, akkor beszéljen a néptánc csoport vezetőjével, érdeklődje meg az út részleteit, töviről-hegyire - hátha akkor nyugodtabb lesz.

Hasmenés ellen mindenképpen vigyél valamit, meg lázcsillapítót, Daedalon tablettát (hányinger, hányás ellen)

Ha még mindig félt, akkor meg beszéljen a körzeti orvossal, hogy milyen óvintézkedéseket tegyetek még?

Az, hogy összeszedsz valami betegséget és miatt nem tudsz érettségizni, már leginkább csak "filmezés", ahogy szoktam mondani.

De még ha be is következne, mi történik? Van pótérettségi ősszel és a felsőoktatásban is indítanak keresztféléves képzést, ami jan-febr-ban kezd.

Tehát összedől a világ?:D NEM! :-)

2016. febr. 5. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Ilyen lehetőséget egyenesen bűn kihagyni. India egyébként egy fantasztikus hely én nagyon jól éreztem magam ott.
2016. febr. 5. 15:24
 7/10 anonim ***** válasza:
92%
Még egy kevésbé távoli helyre is érdemes lenne elmenni, nemhogy Indiába! Ha ezt kihagyod, egy életre bánni fogod!
2016. febr. 5. 17:54
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Igyekszem meggyőzni. :)

2016. febr. 5. 19:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem három ismerősöm volt kint, mindhárom végigfosta az utat. Az egyik két nap után hazajött baromi drágán véve repjegyet, mert nem bírta.

Én akkor sem mennék ha fizetnének. Nem európai embernek való az ottani higiénia. (Keress rá videókat, attól biztos elmegy a kedved.)

2016. febr. 20. 21:42
 10/10 Tamasi Daniel Istvan válasza:
Drága, itt olvashatsz a játékszabályokról anyukáddal, hogyan elkerülhető a háem. [link] Egyébként tuti, hogy midig hiányérzeted lesz, ha nem mész ki! Egyfajta lelki sérülés. Varázslatos, de nem veszélytelen hely, sok nagyon különböző résszel és emberekkel, etnikumokkal, kultúrákkal, zenével, stb... [link]
2016. márc. 3. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!