Kínában mikor jön a monszun (Peking környékén)?
Júlis és augusztus a legesősebb hónapok, én augusztusban jártam ott, de egyszer sem esett.
Okóberben pedig már alig van esély esőre, de egyúttal az időjárás is hidegebb. A nyár forró és párás (nem tirka a 35-40 C fok), míg a tél hideg, de enyhébb, mint az itthoni, így ritkábban havazik.
Kína déli szubtrópusi éghajlatú részein pedig bármikor belefuthat az ember egy monszun jellegű felhőszakadásba.
Többnyire szárazság volt. Sivatagi/szárazföldi a klíma. Néha egy egy vihar jött éjjelente, ami kisöpörte a szmogot.
Esőkabátot vittem, de valójában csak 2x kellett használnom két hónap alatt, a kalapot napsütés (illetve a szmogon keresztüli infra sugárzás) ellen jó volt.
A szmoghelyzet sokkal rosszabb volt, mint bármilyen eső, munkavédelmi pormaszkot vigyen mindenki aki Pekingbe megy.
Nézze meg hogy minél kisebb részecskéket szűrjön hatékonyan. Mert a nálunk nem mért PM2.5 is őrületes értékeket (500-as 1000-es értékek!!!) döntögetett nem csak a PM10. Ahogy elmúlt az Augusztus és közeledett a tél egyre romlott a helyzet. A Kínaiak is azt mondták hogy télen a legrosszabb a helyzet.
Azért lehetett látni az emberek többsége maszk nélkül járkált sőt cigizett is ilyen szmogban. Az is mulatságos hogy páran orvosi maszkkal próbáltak "védekezni", ami nem ér semmit ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!