Ha kimennék nőként, doktori diplomával Japánba, mennyi az esélye, hogy megbecsülnék a munkámat? És hogyan fogadnának a japán férfiak, mint gaijin? (Párkeresésre gondoltam)
Parkereses, Japanban? Te biztos nem egy szatyorban eltel egy ko alatt az utobbi 5-10 evben...?
Segitek: 0 eselyed lenne az ottani ferfiaknal, europai mentalitassal sosem tudnal normalisan beilleszkedni.
Miért kell egyből lekezelőnek lenni?
Mindegy,köszönöm a választ.
Az ottani kúltúra merőben más mint az itthoni, illetve a mentalitásuk is.
Nagyon minimális esély van rá, hogy ott párt fogsz magadnak találni.
Munka is érdekes lenne nekem mert A legtöbbüknek iskolai végzettségük ellenére, ha férjhez mennek abba kell hagyni a munkát utána a gyerekért felel + az iskolázottságáról;a férj munkahelye élvez elsőbbséget, azaz a nők elsöprő többsége (csaknem kétharmada) csak részmunkaidőben talál állást, ami természetesen teljes munkaidő és egyharmad-egyötöd jövedelem. Ráadásul ezek az állások szerződésesek, azaz a munkaadó által bármikor egyoldalúan, indoklás nélkül felbonthatóak.
Ha nem mennek férjhez akkor kinézik őket.
Köszönöm szépen!
Kicsit elkeseredtem,ugyanis azt olvastam hogy a mostani japánok modernizálódtak,mindegy,majd meglátom.
Én mondjuk nem ajánlom Japánt:
Lehet, hogy néhol túloz és általánosít a cikk, de már régóta hallani ilyenekről, szóval biztos nem kitaláció az egész.
A doktori diploma az orvos doktori diplomát, vagy valami más tudományos fokozatát jelenti? Mert nem mindegy, hogy miből van PhD-d, sok itteni fokozattal kint nem sokra lehet menni.
Orvosként viszont nagyjából az egész világon el lehet helyezkedni.
Párkeresés szempontjából a kezdetben nem lenne probléma, biztos sokan szeretnének megismerni, hiszen ott különleges leszel. Tartós együttélést viszont nem tudom mennyire vállalna valaki, mert egy japán feleségtől elvárt norma más mint az európai viselkedés, többek közt amit már más is írt, hogy ott a még a diplomás nőknek is nehezebb karriert építeni, házasság után inkább otthon maradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!