Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Japán vagy Dél-Korea jobb hely?

Japán vagy Dél-Korea jobb hely?

Figyelt kérdés
Érdekelne mind történelmi, mind földrajzi, mint a társadalmi szempontból, de írhattok bármiről. Tapasztalatokat is szívesen fogadok. :)

2013. nov. 23. 10:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"A külföldiekkel nagyon kedvesek, mert különlegesnek tekintenek minket."

Ezt lassan kezdem besorolni az "elpusztíthatatlan városi legenda"-kategóriába. Hiába írják a külföldön élő koreaiak, és a Koreában élő külföldiek, hogy a koreaiak xenofóbok, egyszerűen mindig felbukkan ez a "koreaiak kedvesek a külföldiekkel"-érv. Fogalmam sincs, hogy ki a felelős az elterjedéséért.

[link]

A nő több mint 10 éve él ott a koreai férjével. Kimásolok néhány részletet:

"Mi az amiben legjobban csalódttál Koreában?

SZerintem az emberek.

(Azt gondoltam, eleg ha kedves vagyok veluk, es szeretem oket, megertem oket majd akkor ok is viszont szeretnek, es megertenek stb..

(persze ezt nem ugy ertettem, hogy mindenki..mert olyan ugysincs, hogy valakit mindenki szeret stb)

Aztan, ez nem igy van. Kifele kedvesek, mosolyognak, aztan az ember hata mogott meg sokszor mindenfelet mondanak.

Megerteni, meg nem nagyon akarnak egy kulfoldit, nem kivancsiak a velemenyere. Nagyon onzoek szerintem, de meg a csoporton belul is. "

"A koreaiak udvarisak, es kedvesek, de nem baratsagosak.

Ezen azt ertem, hogy ha valaki udvarias, tapintatosan, kedvesen, viselkedik a masikkal,

baratsagos mikor erdeklodik a masik irant, a masik kulturaja es erdeklodese stb irant,

es konnyen beveszi a masikat minden aktivitasba. (legalabb is nekem ezeket jelenti)

A koreaiak viszont nem igazan erdeklodnek a kulfoldiek irant (egy ket kivetellel), vagy ha igen, azt is, csak felszinesen

Honnan jottel? stb, vagy csak arra jok, hogy vegre mondhatjak vkinek : hi, hello, how are you..

Ha a kulfoldi kozelit hozzajuk, megijednek es azonnal zarul a kör, kizarjak maguk kozul.

Nem igazan vesznek be egy kulfoldit a csapatba sem, mert tul zavarban vannak elotte, felnek tole.

Persze, ha vmi oknal fogva megis osszekenyszerulnek egy kulfoldivel egy csoportban akkor azzal udvariasak lesznek,de sokszor nem baratsagosak.

Mindig lesz olyan valaki egy csapatban aki nem fog a kulfoldihez szolni semmit se, nem kerdez semmit se tole, meg akkor is ha tudjak az illetorol, hogy tud koreaiul.

Ha vki nem tud koreaiul, szinte sose kernenek meg vkit arra, hogy forditsa mar le neki is mirol megy a beszelgetes.

Ok el lesznek magukkal, a kulfoldi meg bambán ulhet, kirekesztve erezve magat. "

Még egy csomó ilyet tudok linkelni.

2013. dec. 6. 21:21
 12/16 anonim válasza:
69%
Dél-korea. Nekem is sok koreai ismerősöm van (netes) és szerintem rendesek:) A szokásaik is tetszenek és az országok. A stílus is és a zene. Nagyon jó filmek és sorozatok is vannak. Nem olyan húde sok de tudom, hogy magyar is lakik ott nem kevés:) És Japánban többek mondjuk a földrengések stb.
2013. dec. 7. 19:05
 13/16 anonim válasza:
100%
Japán.
2013. dec. 30. 12:51
 14/16 anonim válasza:
100%

Szerintem mindez nézőpont kérdése. Viszont azt még senki sem írta eddig, hogy a Dél-Koreaiak igen is ismerik Magyarországot, mivel tudnak az 1956-os forradalmunkról, amire "büszkék"(most más szó nem jut eszembe, de van jobb megfogalmazása). A másik pedig, miután Szovjetunió fennhatósága alul kikerültünk velük léptünk először egyességre és ezt számon is tartják. AZt hozzá tenném, hogy a magyart kb. 120 koreai diák tanul magyart az egyik egyetemen és sokan gondolkodnak úgy, hogy ez segítség lesz számukra. Dél-Korea életszínvonala növekszik, gazdaságilag is fejlődés figyelhető meg.

Japánban az árak és ugyan így a fizetés is magasabb. AZ életszínvonal is jobb. Japánok szeretik a magyarokat és baráti viszonyt kezd kiépíteni a két ország. A japánok rokonnak tartanak minket.

Azt nem tudom megmondani, hogy melyik a jobb hely, mert az csak nézőpont kérdése. Én természetesen Japánt ajánlanám, de ezt neked kell eldöntened. :)

2014. jan. 2. 17:08
 15/16 anonim válasza:
74%
Japán tényleg fejlettebb Koreánál. DE Magyarország nagyon, nagyon nem egy szinten van Koreával. Csak üsd be azt a szót a hogy ,,seul" és megérti mindenki mit mondok. Abban is van igazság hogy a Japánok nyitottabbak és a Koreaiak zárkózottabbak DE ha van egy kicsi türelmed a koreai emberekhez akkor meglátod hogy a végén igenis kinyílnak(tapasztalat). Sokszor tényleg mogorvának tűnnek, de kemények sz ottani elvárások. És a magyarországon élő koreaiak is eléggé megszenvedik a mindennapokat.Pl. a koreai ismerősömnek tv vásáráskor nem adtak hitelt csak mert koreai volt... Szóval néha nem értem hogy ilyen hozzáállással mit is vár egy-két ember. Kis türelemmel és megértéssel szerintem igazán jó ismeretségek is kialakulhat Magyar és koreai között :)) A Japánoknál persze ez könnyebben és hamarabb is megy. Ők kifejezetten barátságosak. :)
2014. ápr. 19. 17:27
 16/16 anonim ***** válasza:
76%

"Pl. a koreai ismerősömnek tv vásáráskor nem adtak hitelt csak mert koreai volt"

Nem az a lényeg, hogy koreai volt, hanem hogy nem magyar. Ha nem állampolgár valaki, akkor nem is adhatnak neki hitelt, hiszen kvázi "megfoghatatlan", ha esetleg hazamegy.

2014. júl. 2. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!