Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Mennyi pénz kellene ahhoz kb....

Unnie kérdése:

Mennyi pénz kellene ahhoz kb. hogy kiköltözzek Koreába? És lenne esélyem munkát szerezni ott?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék Szöülban élni. Azt terveztem hogy megtanulok angolul és Koreaiul is persze. A szakmám az pincér. Kb mennyi pénzre lenne szükségem,az utazást és a szállást illetően?

2013. nov. 1. 19:55
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

-A mérnökök kb. fele lány, nyilván van polarizáció a szakok között (pl. villanykaron kevés, építész és vegyész karon sok a lány). Ez nem jó érv.

-15 évesen hogy a búbánatba tudod eldönteni, hogy nem kerülnél be egyetemre? 3 év még az érettségi. Én 3 nappal előtte kezdtem el rá tanulni, és felvettek első helyre mérnöknek

-Szerintem nem lennél versenyképes a koreai tudásoddal az olcsó koreai munkaerővel szemben, pláne valami alacsony beosztásban, pincérként. Ha valami egyetemi szintű nyugati tudást viszel, az még járható út lehet. Több kutató ismerősöm élt kinn 1-1 éveket, közben oktatott valami egyetemen, mert ott iszonyat nagy az igény a szakmai tanárokra, nekik nem igazán van régi értelmiségi generációjuk, aki el tudná látni a sokmillió hallgatót. Én efelé nézelődnék.

2013. nov. 5. 14:27
 12/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, miért tanuljak mérnöknek ha nem szeretnék az lenni?o.O nekem nem igazán számít az,hogy lányos,vagy fiús szakma,mert nem szeretnék az lenni. És szerintem,ha tudom a nyelvet,akkor szerintem lenne esélyem odakint:D ÉS angolul is megtanulok,és sokan mondják,hogy sokan szeretnének angolul tanulni,szóval szntem ennek is hasznát tudom venni.xd
2013. nov. 5. 16:38
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, csak azt mondtad nem szeretnél mérnök lenni, mert nem lányoknak való szakma. Én pedig elmondtam, hogy az, mert féltem, hogy egy 15 éves lány nem látja reálisan ezeket a dolgokat, és rossz prekoncepciók alapján dönt a karrierjéről.

Én félek, hogy képzetlenül és a nyelvet nem jól beszélve nem találsz normális megélhetést ott, hónapokig (sőt, talán évekig) nem érted majd mit beszélnek körülötted teljesen, mit mond a szakács és mit kér a vendég. Egy nagyon tömegváros, teljesen más kultúra, és messze van (nem lehet hazaröppenni anyuhoz hétvégére). Valami óriási motiváció kellene, hogy legyen ahhoz, hogy valaki egy ilyen magas kockázatú, kis várható hozamú projektbe belevágjon. Kíváncsi vagyok nálad ez micsoda, és remélem nem valami anime vagy popsztár, vagy hasonló. :)

2013. nov. 5. 19:11
 14/34 A kérdező kommentje:

Miért gondolod azt,hogy nem fogom a nyelvet jól eszélni??oO

Igenis,megfogom tanulni a nyelvet mire odakerül a sor.. És elismerem,hogy ez nem egy könnyű,de azért nem lehetetlen.. vagy tévedek?

2013. nov. 6. 13:50
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván meg lehet csinálni, állati jó nyelvérzékkel és magántanárokkal. Annyit mondok, hogy több közeli barátom is kínában él most, és kb. 1 év ottlét, és kínai tanulás volt mire a minimális társalgási szintet elérték. Persze ha van pár millád elfüstölni, akkor egy érdekes kaland lesz ez az egész...
2013. nov. 6. 16:24
 16/34 A kérdező kommentje:
Te most azt akarod mondani,hogy 6-7 év alatt nem tudnék megtanulni Koreaiul?o.O Jaa,és azért ne keverjük össze a Kínai nyelvet és a Koreait-.- A koreai sokkal könnyebb. És az írást 2 nap alatt megtanultam,szóval..
2013. nov. 7. 10:44
 17/34 rododendron ***** válasza:
100%
Tényleg nem akarok beszólni, de sajnos nem bírom megállni. Szerintem ezen gondolkozzál el komolyabban. Nekem van egy ismerősöm aki koreában él a férje koreai, de ő mármint a nő nem kap munkát... folyékonyan beszél koreaiul, angolul, németül és nyilván magyarul is. Nem veti meg a munkát sem, de egyszerűen nem kap állást. Tényleg nem akarok belegázolni az álmaidba de egy pincér szakmával nem leszel versenyképes. Akkor menj az elté-re koreai szakra, ott is vannak ösztöndíjak, de ez így tök hülyeség.
2013. nov. 7. 21:56
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy más is megfogalmazta, amivel én próbálkoztam sok szemszögből. Egy nagyon rizikós és kevés sikerrel kecsegtető vállalkozás ez az egész. Nem tudom bizonyítani, nincsen konkrét dologra vonatkozó érvem (nem mondhatom, hogy nem tudsz eléggé megtanulni, mert azt mondod, hogy de. Nem mondhatom, hogy nem leszel versenyképes, mert azt mondod, hogy de), viszont sok év nemzetközi tapasztalatom, diplomáim, projektjeim, és rengeteg ázsiában élő ismerősömtől származó bölcsességem birtokában azt kell mondjam rossz döntés lenne ebbe ennyi energiát fektetni, mert nem fog bejönni a számításod. Továbbra sem érzem a motivációt a kiköltözésre elég erősnek. Én kiköltöznék, ha erőteljes fizetéssel meghívnának tanítani az egyik egyetemre, vagy mérnöknek az egyik vezető céghez. Pincérként jobban él itthon az ember.
2013. nov. 7. 23:15
 19/34 A kérdező kommentje:
Már magam sem tudom,hogy mit csináljak :/ Tényleg ez minden álmom,de nem vagyok biztos abban,hogy bekerülnék egy Egyetemre,azért mert tudom magamról hogy nincsenek olyan jó képességeim. Nem is tudom,hogy akkor milyen szakmát választhatnék..
2013. nov. 8. 12:58
 20/34 A kérdező kommentje:
Vagy talán ha főiskolára jelentkeznék az úgy jobb lenne?:/
2013. nov. 8. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!