Bővebben: Pakisztán (PAKISTAN) nevét C. Rahmat Ali alkotta meg 1934-ben a Now or Never című jegyzetében.[4] A PAKISTAN név az akkor még indiai, muzulmán többségű tartományok neveiből származik: Pandzsáb (Punjab), Afganisztán (Afghania), Kasmír (Kashmir), Iszlámábád (Islamabad), Szind (Sindh), Tuharisztán (Balochistan).
2013. szept. 13. 19:12
2/12 A kérdező kommentje:
Kösz! csak a Paki olayn furcsán hangzik a többihez képest.
2013. szept. 13. 19:18
3/12 anonim válasza:
Igen, Pakik. Itt, Angliában is így nevezik őket.
2013. szept. 13. 19:44
4/12 anonim válasza:
Ja, a pakik azok, akikkel együtt laksz, ha kimész angliába mosogatni, és nem akarod az összes pénzed házbérletre költeni.
2013. szept. 13. 21:07
5/12 anonim válasza:
A paki csak egy angol szitokszó, mint nálunk a cigó. Magukat pakisztáninak nevezik.
2013. szept. 14. 13:02
6/12 anonim válasza:
Ezen amúgy meg is meglepődtem, Magyarországon nem először hallom a "paki" elnevezést, és mindenki úgy használja, mintha ez lenne a rendes nevük. Pedig ezt ők nagyon sértőnek találják, kb. mint a feketék a "n*gger" szót.
2013. szept. 14. 17:10
7/12 anonim válasza:
Pakisztániak, de igazából muszlim vallású indiaiak.
Csak kitaláltak maguknak egy külön népnevet.
Első válaszoló leírta az ország nevének eredetét. Gondolom aztán meg abból lett egy mesterséges népnév is.
2013. okt. 16. 01:41
8/12 anonim válasza:
amugy se pakik,se pakisztaniak,hanem pakisztanok,de bass.zatok ra.
2013. dec. 30. 15:47
9/12 anonim válasza:
Pakisztánok? Komolyan? :D
Akkor nem kazahok, hanem kazahsztánok, nem türkmének, hanem türkmeniszánok, nem afgánok, hanem afganisztánok, nem azeriek, hanem azerbajdzsánok? Tudom, hogy régi kérdés, de köszi, jót nevettem ezen a válaszon :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!