Szerintetek Japán vagy Kína a jobb hely? Melyik országról vagytok jobb véleménnyel?
A kérdés nem egyszerű.
Melyik a jobb hely?
- Japán
Melyik országról vagyok jobb véleménnyel?
- Kína
Kínában tanulok egyetemen, érdekel mind kultúrális gazdasági vagy politikai szempontból.
2010 óta foglalkozom Ázsiával, Japán nagyon érdekelt, de ez egyre és egyre alábbhagyott. Rengeteg ázsiai ismerősöm van, és a Japánokhoz sosem fogsz tudni beilleni. Hihetetlenül kirekesztőek, ugyanakkor nagyon illedelmes, udvarias és kedvesek. Viszont ez csak a kultúra miatt. Sokszor mondják hogy Japán az ellentétek országa. Ott a fiúk lányok nagyon szégyenlősek, imádják felvenni a "cute" stílust, ugyanakkor onnan jön a legtöbb Adult Video (nem mintha lenne vele bajom haha ), meg olyan metróik is vannak amikre csak nők léphetnek be mert gyakori hogy a férfiak elkezdik fogdosni a nőket a metrón... de a lényeg amire ki akarok térni hogy tényleg az ellentétek országa.
Lehet hogy illedelmesek, de sosem fognak befogadni a szűk csoportjukba. Sosem fognak elfogadni külföldiként Japánban.
Technológiailag viszont elég jók, de Korea viszont sorra veszi át a pozíciókat Japántól. Nem beszélve arról hogy a Koreai emberekkel lehet a legjobban kijönni, hihetetlenül érződik rajtuk az amerikai hatás, nagyon barátságosak és megérted őket. A kínai emberekkel is ki tudsz jönni, ők is barátságosak és szeretik a külföldieket. Japánokra viszont nem hiába mondják hogy "Weird", mert tényleg a legfurcsább ország. Most oké hogy van itt néhány animefan, de amit a TV-ben látsz az teljesen más. Van rengeteg Japán, Kínai, Koreai, Malajziai, Szingapúri, Tajvani stb... ismerősöm, de a kultúrális különbséget a Japánoknál lehet nagyon érezni. Főleg az Angol hihetetlenül nehezen megy neki, amikor Londonban laktam volt olyan Japán ismerősöm aki 2 éve élt itt, de akkor is törte az Angolt hihetetlenül...
Amit még nem említettem, azok a Hong Kongiak. Hong Kong kína része lett, előtte brit gyarmat volt 1997-ig, ezért nagyon lehet érezni hogy a Hong Kongi emberekkel is nagyon könnyen kijössz. Két lakótársam Londonban Hong Kongi volt és tényleg olyanok mint a nyugatiak. Persze etnikailag Kínaiak. A városban van a legtöbb felhőkarcoló, eszméletlen éjszakai fényekkel stb...
Nos, konklúzióként azt mondom Japán nagyon jó hely, imádom a technológiájukat, viszont !
Hasonló Londonhoz, iszonyat magasak az árak, ha ott dolgozol értelemszerűen a fizetésed is magas ezért könnyen megélsz. Azonban nem egyszerű Japánban munkát kapni, pont mivel nagyon kirekesztő társadalom. Vízum + Japán nyelv ismeret stb... Szerintem nyaralásra nagyon jó kis ország, vagy ha egy Ázsiai multin keresztül kijutsz Japánba és ott tudsz élni, akkor is jó.
Kínában nagyon nagy a szakadék a szegények és a gazdagok között. Amikor Londonban laktam, hihetetlen sok milliomos kínai ismerősöm volt, ők mind a keleti partról vannak, Beijing, Shanghai, Hong Kong stb... (még ami említésre méltó az Szecsuán provinciában Csungking városa ez a keleti part)
Nos Peking (Beijing) és Shanghai szerintem nagyon jó város, viszont egy hihetetlen nagy probléma van Pekingben, az pedig a szmog. Az iparosodás miatt + az autók üzemanyag koncentrátumát nem szabályozzák, így hihetetlen nagy a környezet szennyezés. Shanghai jobb, nagyon szép részek vannak ebben a városban, tele felhőkarcolókkal és csodás éjszakai kilátással.
Egy hiba csúszott az írásba:
-> Szecsuán provinciában Csungking városa ez a keleti part
-> Szecsuán provinciában Csungking városa ez nem a keleti part
#9: Szar vicc volt.
A kérdés: Még jó hogy Japán, ki az a hülye aki arról az országról van jó véleménnyel, ahol közmunkás bért kap MINDENKI, Tibetet meg elnyomják. Úristen. Japán sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!