Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Japánban csak japánul lehet...

Japánban csak japánul lehet jutni valamire?

Figyelt kérdés
Soha sem voltam még Ázsiában ,minden álmom lenne eljutni Japánba vagy egy másik távol-keleti országba.
2013. febr. 20. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Japánban szerintem az angollal jobban boldogulsz, mint magával a japán nyelvvel, főleg, ha több tájat is bejársz... :)
2013. febr. 20. 23:29
 2/7 A kérdező kommentje:
És az utcákon angolul is ki vannak írva a dolgok?
2013. febr. 21. 12:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Angollal is lehet érvényesülni, nagyon sok külföldi él és dolgozik ott.

Feliratok so-so

2013. febr. 21. 15:04
 4/7 anonim válasza:
Ahh, angolul japánban? Előbb tanulsz meg japánul, mint hogy megérted a japánok angol beszédét.
2013. febr. 27. 17:48
 5/7 anonim válasza:
na én meg se japánul,se angolul nem beszélek:nem is megyek japánba...bár Kínába elmennék
2013. márc. 1. 15:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Te jó ég micsoda hülyítés megy itt...

"Japánban szerintem az angollal jobban boldogulsz, mint magával a japán nyelvvel, főleg, ha több tájat is bejársz... :) "

Attól hogy "szerinted", az még nem úgy van. Japán az egyik legkirekesztőbb társadalom, nagyon nehezen fogadják be a külföldieket. Nekik mindigis csak egy gaijin maradsz. Attól hogy tudsz Angolul, semmire se fogsz menni.

"Angollal is lehet érvényesülni, nagyon sok külföldi él és dolgozik ott."

Na ez meg a másik, a "nagyon sok külföldi" sem Japánban kezdte, 80-90%-uk multinacionális cégen keresztül jutott ki Japánba kihelyezés által. Ha nem tudsz Japánul, akkor semmihez nem fogsz tudni kezdeni. Munkavállalói vízumot is minimum bSc diplomával adnak, nem szeretnék hogy az alacsony munkavállalói réteg elárasztásával terhelni az országot.

2013. márc. 4. 17:21
 7/7 anonim válasza:

Hát én úgy tudom, hogy maga a Japán nyelvnek rengeteg változata van. Ha mondjuk leteszel egy középfokú nyelvvizsgát, az felettébb sem jelenti azt, hogy az utcán el tudsz vele helyezkedni. Jóformán nem jó semmire.

Az angolt használják, nekem él kint rokonom, de inkább csak ilyen márkásabb jobb módú üzeltekben, vagy áruházakban. Persze az sem mindegy milyen helyre szeretnél elmenni Japánon belül. A rokonaim a gazdag negyedben élnek. Ott szinte minden megtalálható és nagyon sok helyen beszélik az angolt is.

2013. márc. 10. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!