Kiköltözni Japánba vagy Koreába?
Nézd meg ezt a beszélgetést egy magyar nővel aki már 20 éve Japánban él. Talán elgondolkodtat majd téged egy insider véleménye...
Először is kell tudni az adott ország nyelvét.Bár jó az angol nyelv,de semmire sem mész vele ha nem tudsz koreai nyelven vagy japánul.
Az énekléssel nem fogsz tudni boldogulni,mégpedig azért mert az adott ország állampolgárai közül is egymillióan akarnak énekesek lenni..
Azt hogy gazdag egy ország..nos elég hülye megállapítás.
Nekem van egy japán kolléganőm akivel egy cégnél dolgozom Angliában.Azt mondta azért él Angliában,mert otthon (Japánban) képtelen a fizetéséből kijönni.A lakásbérlés kétszer-háromszor drágább mint Angliában(pedig nekem elhiheted,hogy itt a lakásbérlés elég drága)
Arról nem is beszélve,hogy akár Koreában,akár Japánban is vannak munkanélküliek.
Japánról még annyit,hogy oda nem tudsz úgy kimenni,hogy fogod magad veszel egy repülőjegyet és kint is vagy.Majd kint nézel szállást,munkát..Oda komoly tervezés,segítő háttér kell..Oda csak úgy érdemes kimenni ha van bőven pénzed,ha már van fix állásod vagy van kinti segítséged.
Korea az más..Előbb el kell döntened,hogy Észak vagy Dél Koreába akarsz menni mert nagyon nem mindegy.Ég és föld a különbség..Egyébként pont Észak-Korea az,ahová nagyon nehezen tud egy turista menni,és nem mindig adják meg a vízumot sem..
Mivel már régebb óta foglalkozom a két országgal ezért a nyelv valamennyire megy is.Mindennap nézek Koreai vagy Japán sorozatokat és abból is van sok amit megértek.
Köszönöm a gyors és értelmes,kulturált válaszokat.
Én Dél-Koreára gondoltam.
08-21 22:45
Érdekes volt a beszélgetés, de csak ~10-20% szól Japánról. Bár nekem így is érdekes volt. ;) Mert nem csak Japán érdekel, hanem Magyarország is, és a magyar emberek is. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!