Nehéz eligazodni Bangkokban?
Ők nem nagyon beszélnek angolul, mindig keresik a forditókat.
De próbaszerencse. Munkát attól még találhatsz.
Biztos van olyan hely is, ahol elég a te angol tudásod.
Sok szerencsét.
honnan tudod hogy a kérdező munkát keres ott?
Én a kérdésből azt gondolnám, hogy csak turistaként akar kimenni...
Első vagyok:
Igaz...csak a sok munkakeresgélős kérdés után rögtön erre asszociáltam..
Kiránduláshoz,meg Bangkok felfedezéséhez nem igazán kell nyelvismeret.És bár nem sokat beszélnek angolul, azért próbálnak segitőkészek lenni.Nagyon barátságosak.
Nem tudom mikor jártál Bangkokba, de mostanság még a piaci kofa is tud (ha nem is folyékonyan) de "kézzel lábbal" annyira angolul, hogy ki tud szinte bármi fontosba segíteni. Ellenben pl. Budapesttel, ahol 10-ből szerencsés, ha 1 ember tudja a nevét elmakogni neked angolul.
Kérdező:
- Szállodákban mindenhol tudnak folyékonyan beszélni angolul
- Utcai árusoknál, bároknál mind-mind beszélnek érthetően, elégségesen angolul. Ha nem részecskefizikáról akarsz beszélgetni velük akkor nem lesz gond
- Taxisok, tuktukosok annyira mind tudnak angolul, hogy a címre elvigyenek vagy megértsék, hogy pl.: a nevezetességekhez (arany buddha, királyi palota, úszó piac, stb) akarsz eljutni.
Pár jótanács:
- Bankok HATALMAS. Szó szerint. Ha turistaként akarsz körülnézni benne, akkor érdemes már helyből viszonylag belsőbb kerületi szállodát választani. Én pl. januárban el akartam menni egy tengeri akvarisztikai kereskedésbe és megkérdeztem a recepcióst, hogy hogy tudnék eljutni oda, milyen messze van. Mondta, hogy kb 2-2,5 óra taxival... Cserébe a királyi palota és a szórakozó negyed 10 percre volt taxival vagy tuktukkal
- Taxissal, de főleg tuktukkal ELŐRE megbeszélni a viteldíjat. Az ELŐRÉN van a hangsúly. Volt egy hely, ahol többször jártam. Mikor a helybéli ismerős szólította le nekem a tuktukot akkor 50 bath volt a viteldíj, visszafele már 120... :)
- Alkudozni nem szégyen, sőt kötelező! És itt nem 10-15%-okról beszélek, hanem ha egy ajándéktárgyra / órára / bármire 2000 bath-al nyit a kereskedő akkor nyugodtan mondd, hogy 300. 500-ért tuti a tied.
- Éjszakai életet ne hagyd ki! (nem feltétlen a prostikra gondolok)
- Bangkok szép hely, de 2-3 napnál többet nem igazán ér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!