Januárban mely délkelet-ázsai országot ajánljátok?
Ahol lehetőleg nem monsoon időszak van.
Thaiföld?
Délkelet-ázsia egy földrajzi terület, azonos időjárással, nem teljesen tudom, hogy miről beszélsz.
A jó hírem az, hogy ott Januárban meleg-száraz időszak van, ami ilyen 20 és 30 fok közötti hőmérségletett jelent, relatíve kevés esővel.
Emiatt, bármelyik délkelet-ázsiai ország szóba jöhet, VISZONT! A jó időjárás miatt, ez ott kint turista szezon, az árak drágább lesznek, az emberek pedig többen. Én inkább off-season-ben szeretek menni helyekre, de biztos lehet ebben az időszakban is élvezni a délkelet-ázsiai országokat.
Thaiföldön voltam már januárban, brutális forróság volt :)
Egyszer elkapott egy nagy eső este, de amúgy szikrázó napsütés volt.
Srí Lankának is van olyan része (talán a déli, délnyugati), ahol jó az idő ilyenkor, úgy emlékszem, hogy inkább az északi partokat ajánlják "nyári nyaralásra" :)
A Maldív-szigeteken is a mi telünk a főszezon.
Számomra Vietnam volt az abszolút top, mivel a helyiek ott a legnormálisabbak Délkelet-Ázsiában, igaz a strandok ott a legrosszabbak, de én nem vagyok nagy fürdős, inkább városban mászkálós vagy kirándulós.
Thaiföldön még nem jártam, Kambodzsában, Laoszban, Indonéziában, a Fülöp szigeteken, viszont Malajziában igen.
Indonézia nagyobbik részén kívül bármelyik ország jó a térségben. Amúgy ott is könnyű kifogni szép időt. Ahol eddig jártam, ez lenne a lista:
1. Vietnám
2. Mianmar
3. Indonézia
4. Malajzia
5. Kambodzsa
Kambodzsával sincs semmi baj, Angkort nem szabad kihagyni, az egész régió fantasztikus, nem véletlenül mennek oda sokan.
Hali, én az 5-ös vagyok, számomra picit más a rangsor, mint a 7-nél, de teljesen megértem az ő listáját is egyébként.
Nekem:
1) Vietnám: természet, városok, emberek (biztonságérzet, segítőkészség, hangulat)
2) Kambodzsa: szerencsétlen ország, de Angkor csoda, egyszer az életben látni kell, ha van rá lehetőség, van saját reptere (Siem Reap), megoldható, hogy egy vietnámi trip-et kezdesz vagy zársz le vele
3) Fülöp szigetek: A turistás részein van ifractuktúra, és a tenger csodás, főleg, ha könnyűbúvárodnál is
4) Indonézia: ez picit érdekes, egy évig voltak indonéz lakótársaim, ismerek sok indonézt, tömören szigete válogatja, a hindu szigetek, mint pl Bali jók, mondjuk már nagyon turistás
5) Laosz-Malajzia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!