Barátnőm nagyon szereti a keleti kulturát, ázsiát, japán,kína stb?
Sziasztok!
Jővőévben szeretném elvinni a barátnőmet egy ázsiai túrára, nagyobb látnivalókat, helyi ételeket kóstolnánk, na de igen, én se meg ő sem tud japánul,kinaiul, ez mennyire gond?
Illetve én eléggé 'félek' a keleti kulturától, nem para elmenni kínába,japánba stb?
Ha angolul tudtok akkor nem lesz gond.
Én ebben az esetben legalább egy hónapra mennék és megpróbálnám az ország nevezetességeit bejárni. Japán ilyen szempontból előnyös, hogy nagyon jó a vonat hálózat kiépítése.
Azt is vedd figyelembe, hogy Budapestről indulva kb 1 nap az út csak oda. Plusz mire átáll a szervezeted az időeltolódásra az is kb 5-7 nap. (Japánban most 19:02 van).
Mindenki alaszkaiul beszél Ázsiában.
Mint köztudott.
Brumm.
Az #1-re reagálva:
"Ha angolul tudtok akkor nem lesz gond." - valóban, nem szokott az lenni, de pl. Kínában, Dél-Kóreában k..ra nem beszélnek angolul,
"Budapestről indulva kb 1 nap az út csak oda" - Budapest-München 1 óra, München-Tokyo 12 óra
"mire átáll a szervezeted az időeltolódásra" - úgy tervezik a hosszútávú járatot, hogy kelet felé éjszaka repül, azaz elméletileg tudsz rajta pihenni, és reggelre ér oda
"Budapest-München 1 óra, München-Tokyo 12 óra"
Plusz mire kiérsz Ferihegyre, becsekkolsz, megvárod a géped, Münchenben megvárod a csatlakozást, Tokióban átvergődsz az ellenőrzésen, megszerzed a csomagodat, bevonatozol/buszozol a városba a reptérről (Narita reptér pl a szomszéd tartományban van, nem is Tokió).
Na, így jön ki a hármas által írt "kb 1 nap".
"úgy tervezik a hosszútávú járatot, hogy kelet felé éjszaka repül, azaz elméletileg tudsz rajta pihenni, és reggelre ér oda"
Kivéve, amelyik délutánra ér oda. Vagy estére. Vagy bármikor máskor. Tökmindegy hányra érsz oda, a jet-lag garantált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!