Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Milyen az emirátusokban élni?

Milyen az emirátusokban élni?

Figyelt kérdés

Gondolkozom, hogy mennék oda dolgozni. Vendéglátásban dolgozok, és sok jót (és rosszat) hallok róla. Most tudom, hogy nagyon változtak a törvények elvileg a jó irányba. De nem tudom... én 2019-ben voltam ott utoljára, de akkor ismerős látogatóba, szóval úgymond elvoltam egy szép kis buborékban az ismerősöm lakásán 3-4 napig aztán hazajöttem.

Aki élt már kint, vagy most kint él, milyen véleménnyel vagytok?

2023. aug. 24. 12:49
 1/2 anonim ***** válasza:
55%

Naaaagyon függ attól, hogy milyen munkát vállalsz.

Az emírségeket az egyik legnagyobb rabszolgatartó országnak szokták számontartani, mert olyan körülmények között élnek a vendégmunkások és olyan jogaik vannak, hogy az simán elmegy XXI századi rabszolgatásnak. Bár ezek a vendégmunkások inkább Indiábók és *isztán* országokból jöttek.

De mik is ezek a törvények?

-A munkahelyet csak a munkavállaló engedélyével lehet otthagyni. Tehát ha 30 évig nem akar elengedni, akkor 30 évig ott kell dolgoznod.

-Nincs munkaszövetkezet és bármi hasonló támogatása is börtönnel jár.

-Nincs minimum bér, a béredet pedig bármikor megváltoztathatják egyoldalúan. (Ha ez pedig megtörténik, akkor sem mondhatsz fel, amíg munkáltató el nem enged)

Idk, ilyen helyen nem akarnék dolgozni😅

Inkább maradnék EU-ban, vagy mennék valahova Észak Amerikába

2023. aug. 24. 15:16
 2/2 A kérdező kommentje:

Észak Amerikában éltem, nincs annyi pénz kb amennyiért kimennék XD legalábbis nem annyi, amennyit meg akarnának fizetni nekem. Egy millió dolláros fizuért persze ellennék két évig aztán ott hagynám a fenébe az egészet haha

1. ez most változott 2021-ben. Pl nincs fix munka, csakis 2-3 éves szerződéses munkák vannak, amit utána ugyanúgy felbonthat mind a kettő fél, ahogy tetszik nekik. Ezen felül 30-90 napos felmondási idők vannak.

2. Erről nem tudok.

3. Én azt olvastam, hogy ezzel kapcsolatban is most erősödtek a törvények és nem változtathatnak csak úgy, hanem az kell, ami benne van az első szerződésben. Ha változtatni akarnak, akkor alá kell írnia mind a kettő félnek.

Ezért is gondolkozom, mert kezd "nyugatiosodni" az ország és úgy tűnik már normális körülmények között lehet ott is élni.

2023. aug. 24. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!