Milyen az emirátusokban élni?
Gondolkozom, hogy mennék oda dolgozni. Vendéglátásban dolgozok, és sok jót (és rosszat) hallok róla. Most tudom, hogy nagyon változtak a törvények elvileg a jó irányba. De nem tudom... én 2019-ben voltam ott utoljára, de akkor ismerős látogatóba, szóval úgymond elvoltam egy szép kis buborékban az ismerősöm lakásán 3-4 napig aztán hazajöttem.
Aki élt már kint, vagy most kint él, milyen véleménnyel vagytok?
Naaaagyon függ attól, hogy milyen munkát vállalsz.
Az emírségeket az egyik legnagyobb rabszolgatartó országnak szokták számontartani, mert olyan körülmények között élnek a vendégmunkások és olyan jogaik vannak, hogy az simán elmegy XXI századi rabszolgatásnak. Bár ezek a vendégmunkások inkább Indiábók és *isztán* országokból jöttek.
De mik is ezek a törvények?
-A munkahelyet csak a munkavállaló engedélyével lehet otthagyni. Tehát ha 30 évig nem akar elengedni, akkor 30 évig ott kell dolgoznod.
-Nincs munkaszövetkezet és bármi hasonló támogatása is börtönnel jár.
-Nincs minimum bér, a béredet pedig bármikor megváltoztathatják egyoldalúan. (Ha ez pedig megtörténik, akkor sem mondhatsz fel, amíg munkáltató el nem enged)
Idk, ilyen helyen nem akarnék dolgozni😅
Inkább maradnék EU-ban, vagy mennék valahova Észak Amerikába
Észak Amerikában éltem, nincs annyi pénz kb amennyiért kimennék XD legalábbis nem annyi, amennyit meg akarnának fizetni nekem. Egy millió dolláros fizuért persze ellennék két évig aztán ott hagynám a fenébe az egészet haha
1. ez most változott 2021-ben. Pl nincs fix munka, csakis 2-3 éves szerződéses munkák vannak, amit utána ugyanúgy felbonthat mind a kettő fél, ahogy tetszik nekik. Ezen felül 30-90 napos felmondási idők vannak.
2. Erről nem tudok.
3. Én azt olvastam, hogy ezzel kapcsolatban is most erősödtek a törvények és nem változtathatnak csak úgy, hanem az kell, ami benne van az első szerződésben. Ha változtatni akarnak, akkor alá kell írnia mind a kettő félnek.
Ezért is gondolkozom, mert kezd "nyugatiosodni" az ország és úgy tűnik már normális körülmények között lehet ott is élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!