Útlevélben a régi név esküvő után? Lehet gondom ebből Thaiföldre utazva?
Szóval ha nekem az útlevelemben mondjuk "Kiss Kata" szerepel, a repülőjegyeken is szintén ez lesz, és így utazom Thaiföldre.... De az utazás kezdete előtt 6 nappal lesz az esküvönk, amin bejegyzik hogy ezentúl "Horváthné Kiss Kata" vagyok, akkor ez valahol ki fog bukni, amikor ellenőrzik az útlevelet stb-t? Lehet ebből gond? Első repülésünk lesz, és külföldön sem szoktunk járni, max szomszédos országba, szóval így is izgulok, nem hogy még kiszedjenek a sorból. :D
Mivel az esküvő és a nászút között biztos nem fér bele új útlevél csináltatás, ezért max az a lehetőségem van hogy megtartom a nevem. Es később külön eljárásban változtatokm meg, de ez úgy tudom nem olcsó dolog.
Igen valószínű, hogy lesz ebből baj. Nem tudom olyen szituációt elképzelni, hogy ne lenne😅
Ellenben lehet csináltatni 24-48 óra alatt is útlevelet, igaz, többe kerül, de így tudtok majd menni. Legalábbis, én ezt javaslom.
Ugyan már, az útleveledben szereplő nèv nem változik addig, amíg nem cserelteted ki az útlevelet. Mindenhol egyezzen meg a neved a leánykori / előző neveddel és akkor nincs semmi gond.
(2019-ben mi is így utaztunk, 2 nappal a mennyegző után Afrikába.)
6
Te sem utaztál még repülővel. A check-inhez ennek semmi köze. Ha olyan helyre mész ahová kell az útlevél, olyankor mielőtt a gatehez mennél van egy külön útlevél ellenőrző pont ahol pont az ilyesmit nézik és ott ki fog bukni a dolog és nem engednek tovább.
8
Persze töki álomország tengerpartján.
Honnan tudnák azt Thaiföldön vagy a repülőtársaságnál, hogy megházasodtál, és hogy asszony neved lett?
Az egyetlen hatóság, cég, aki esetleg tudja az a rendőrség, ill. a rendőr, aki a kiléptetésed végzi Ferihegyen.
Ő meglátja, hogy ugyanaz a személy vagy. De sztem még ő se lát mást csak, hogy az útlevél érvényes, igazi, a személy megegyezik az okmányban szereplővel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!