Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Isztambulban mire kell figyelni?

Isztambulban mire kell figyelni?

Figyelt kérdés

Azoknak a segítségét kérem, akik jártak már Isztambulban, vagy a környéken. Mire kell ott figyelni? Nagyon durva betegsegfobiam van és hallom hogy Antalya környékén nagyon sok a hányás hasmenés. Nem oda megyünk, de ezt el akarom kerülni. Tudom, hogy csapvizet nem szabad inni és abban fogat mosni sem, de az arcomat megmoshatom benne vagy kézmosáshoz elég a csapvíz? Lehet hogy buta kérdések, de akkor is félek. El lehet kerülni az ilyesmit ha nem eszünk utcai árusnál, kerüljük a gyümölcsöt, jégkockát meg stb?

Előre is köszönöm.

2022. aug. 8. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom, hogy csapvizet nem szabad inni és abban fogat mosni sem, de az arcomat megmoshatom benne vagy kézmosáshoz elég a csapvíz?"

Nem érzed az ellentmondást?!

2022. aug. 8. 16:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Ellentmondás nincs benne, de mindenhol csak ennyit mondanak. Pl. arc és kézmosásról nem beszélnek sehol és bennem felmerült a kérdés.
2022. aug. 8. 17:01
 3/7 anonim ***** válasza:
24%

Akkor lefordítom a szintedre.

Ha pl. sz.ros a víz, akkor nem mosol fogat benne igaz?

De az arcod meg a kezed az lehet olyan szerinted?!

Okos gyerek.

2022. aug. 8. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

A vezetékes vizet tényleg hanyagold, ahogy az utcai árusok ételeit is. Egy dolog fontos, amit nem szoktak külön elmondani: sok helyen (a bazáron kívül is) árulnak aszalványokat, gyümölcsöket, magokat kimérve. Na, abból ne vegyél, és még csak meg se kóstold. Finomak amúgy, azzal nincs baj, de tele vannak bogarakkal és lárvákkal. Konkrétan rosszul lettem a látványtól a szállodában, amikor megláttam, mik mászkálnak abban a zacskóban.

Tehát ezt ne:

[link]

2022. aug. 8. 18:33
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem szaros vízről beszélek. Nem értem minek ilyen primitív hozzászólásokat írni.

4-es válaszoló: nagyon szépen köszönöm a tippeket! :)

2022. aug. 8. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

Én júniusban voltam Isztambulban. Hát én elkövettem azt a hibát, hogy ettem, egy döneresnél. Egyszerre jött ki alul-felül magas lázzal karöltve....

A cipőpucolók eljátsszák, hogy elejtik a keféjüket. Velünk is megcsinálták, de szerenécsre láttam korábban egy videót erről. Nem szabad felvenni!

Ajándékboltokba se hagyd magad beráncigálni, mert mindent ötszörös áron akarnak rádsózni.

A Topkapi kedden zárva van!

2022. aug. 8. 22:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi '88-ban és '90-ben voltunk, hát az én infómmal nem bizt, hogy sokra mégy. Akkor azt mondtátk, a csapvízzel ninc gond, ennek ellenére nem ittuk, fnta, sprite, cola, stb. Láttam olyanokat, akik ették amit a frissen sültrõl vágnak le. Amig néztük, nem lett bajuk, azért nem próbáltuk ki.

Kempigeztünk, egyrészt a magunkkal vitt krumplit, másrészt vett alapanyagból, alaposan megsütve-fõzve.

A bazárban kötelezõ alkudni, különben le és kinéznek. Persze nem biztos, hogy kapsz engedményt, de akkor is kell alkudni. Ja és némely árúsok (fõle pl ha szõnyeg) teával kínának, azt nyugodtan lehet inni, hiszen forrázott.

Ja, és a kempinges majdnem sértésnek vette a kérdést hogy Európa-e. Azért inkább azt mondanám: majdnem.

Persze mindez 32 és 34 éve, akkor még nem volt Erdogan. Ja, és infláció akkor is volt, ha nem is olyan durva, mint ma. Ja, és egy gyerek rámsózott valami imakönyvet, vagy katekizmust azzal, hogy Korán.

Szóval mindent nagyon meg kell nézni. Azt hiszem a fehérnemû ma is valódi 100% pamut, persze, ha rá van írva.

2022. aug. 8. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!