Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Melyik országot ajánljátok...

Melyik országot ajánljátok egyedül utazó 19 évesnek? Ti hol jártatok először egyedül?

Figyelt kérdés

Sztori: legidősebb unokaöcsém legalább olyan szenvedélyes utazó (lesz), mint én. Rengeteget beszélgettünk, elvittem több rövid hétvégére (Prágába, Krakkóba, Milánóba), bevezettem a hátizsákos utazásba, vettem neki is útikönyveket, sőt egy komplett felszerelést (keresztfiam is egyben, még most kényeztethetem aztán pár év és már a saját lábán áll).

Együtt mentünk volna Egyiptomba, de a covid közbeszólt, aztán munkát váltottam ezért most én nem tudok elutazni. Mondtam neki, hogy szerintem készen áll egy szóló útra, mire a nagynéném (az édesanyja) úgy kiakadt, hogy szóba se állunk. Szerinte rossz hatással vagyok rá, csavargónak nevelem :D

Mivel már 18+ így sokat nem tud tenni ellene, de ne legyen már emiatt családi konfliktus. Abban megállapodtuk, hogy ha túl lesz a szóbeliken (gyönyörűen érettségizett), akkor én állom a repülőjegyét, de a többit magának kell megkeresnie. Ez meg is történt.

Én Thaiföldön jártam először egyedül és kitartok mellette, hogy az egyik "legkönnyebb terep" kezdésnek. De jöttek az ellenérvek, hogy kupleráj meg HIV stb. Felmerült még Vietnám, esetleg India.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Próbálok minél több érvet gyűjteni. Ti hol jártatok először egyedül? Illetve, ha nem Ázsiában, hanem máshol (USA kivételével), akkor várom a további tippeket. Szerintem Kanada is megfontolandó lehet, csak annak az árából jobban kijön egy ázsiai desztináció.

2022. jún. 5. 10:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Eszedbe jutott már esetleg, hogy megkérdezd a srácot, hogy ő hová szeretne utazni?

Japán, esetleg?

2022. jún. 6. 19:50
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem írták először a srácot kellene kérdezni.

Másodszor írod, hogy félti az anyja, de te Ázsiába küldenéd, ami sokkal messzebb van, mint bármelyik nyugat-európai ország.

Elsőnek EUs ország, bármennyire uncsi is, onnan könnyebben hazajön, hogyha bármi gebasz adódik.

2022. jún. 8. 10:10
 13/13 A kérdező kommentje:

11, 12

Persze, hiszen együtt tervezgettük az egészet. Végső soron övé a döntés, csak a család felé "tartanom kellett a hátam", ha már tőlem indult a konfliktus forrása. Egyébként leültünk megbeszélni, végül maradt Thaiföld. Bár a repülőjegy érettségi ajándék, magát az utazást saját magának kell állnia (nyilván bárikor hívhat, nem marad magára a világ másik végén, de tanuljon csak meg spórolni), oda elég a kerete és Bangkok amúgy is egy hatalmas ékszerdoboz, amit felfedezhet magának.

2022. jún. 8. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!