Milyen Dubaj élőbe?
Készülj, hogy bitang forróság lesz. Június végén "még csak" 38-40 fok körül van, ami ott a kellemes meleg idő. Habár attól függ mennyire végén, lehet felkúszik 40 fölé. Szóval fehér kalap, vizes kendő mindenképp legyen nálad, meg kávés cukorka ha esetleg leesne a vérnyomásod. Ez nem gyengeség, nem vagyunk hozzászokva.
Maga a város nagyon különleges. Egyik oldalról látni azt a hihetetlen csillogást, luxust, a felhőkarcolótengert, a nyaralókat, a business centert, a lakóövezetet, még a reptér környékét is imádtam :D A hosszú daruk, vagy hogy mondják toronydaru (?) amik egyszerűen félelmetesek, és a tudat is, hogy itt 0 perc alatt a semmiből nőnek csodás épületek, nálunk meg évekig csesznek egy metrófelújítást.
Ami talán kicsit hátrány, hogy nagyon mesterséges. Nincs óváros, meg ókori műemlékpark, mert maga a város is rendkívül fiatal és mérnökök asztalán készült.
Egyébként jófejek az emberek, kicsit tévhit hogy minden csak a pénzről szól. Én egyedül diákként simán felfedeztem Dubait és nem néztek ki, sőt, mikor becsekkoltam a hotelbe még kíséretet és londínert is kaptam ingyen, mondván hogy fiatal vagyok. (pedig a londíner többe került volna, mint amennyi pénzem összesen volt). A kajáikkal viszont bajban voltam, mert allergiás vagyok a tenger gyümölcseire, márpedig ott az egy fő táplálék. Azért van alternatíva.
Taxisok fix pénzért visznek-hoznak Dubai és Abu Dzsabi között, érdemes átlátogatni, mert szerintem még jobb is Dubai. 5 nap egyébként bőven elég, annál több szerintem már unalmas, főleg hogy a nagy meleg miatt a nap nagy része strandolással, hűsöléssel telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!