Ha egy nem-muszlim turista Szaúd-Arábiába eljut, mit néz meg?
Én se vagyok muszlim és *még így is* azt tartom, hogy Mekka az ország első nevezetessége (mondjuk e véleményemben közrejátszhat az, hogy [hiába nem vagyok muszlim, sőt keresztény vagyok] érdeklődöm az iszlám kultúra iránt, hihetetlenül megfogott Casablanca mecsetje is).
Mekkában és Medinában az van, hogy nemcsak azok mecseteibe, hanem még egyáltalán ezekbe a városokba se mehetnek be a nem-muszlimok. Nemhogy magát a mekkai nagymecsetet se látja élőben egy hitetlen, hanem még csak mást se nézhet meg a városból. Tehát teljesen ezen városokon kívül kell találni valamit az országban.
Én voltam már.
Átlagtól jobban állunk anyagilag, mi magánúton mentünk ki, a szálloda ahol megszálltunk, igényeltünk privát városvezetést.
Nem kevés pénz volt.
DE!
Olyan élményeket kaptunk, amit még filmekben sem sokszor látsz...
Kivégzések a város főterén,büntetésként korbácsolás kézlevágás,rabszolgaárverésen is voltunk.
Amúgy azt hittük mi vagyunk csak ennyire elvetemültek, de rengeteg fehér turista volt többségük szintén privát idegenvezetővel.
Rabszolgaárverés volt a legdurvább szerintem, szószerint mint a régi filmekben, csak ez a való világban történt.
Rengeteg nő nézte szájtátva, de a többi dolog már nem férne bele az oldal tartalmi követelményei közé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!