Vannak dolgok, melyeket hiányolnak azok, akik életvitelszerűen járják a világot? Akármi, ami nagyon (vagy kevésbé, de) jó lenne, ha velük lenne akkor is, mikor messze az otthonuktól hónapokig (évekig?) utazgatnak? Ugyanitt: mi miatt döntöttek a...
...szinte állandó (vagy éppen életvitelszerű) utazások mellett?
Ami miatt otthagytak mindent (vagy akár mindenkit) azért, hogy azt mondják igenis megéri folyton (vagy meglehetősen gyakran) úton lenni?
Ezek közül mely típus lehet, aki lakóbusszal, lakóautóval, és ki az, aki "gyalogszerrel" (szállodáról-szállodára, csupán egy hátizsákkal, vagy egyetlen bőrönddel) utazik?
Én nagyon szeretnék a későbbiekben lakóautózni, így már átrágtam a témát, és arra jutottam, hogy legalább egy picike panellakást érdemes fenntartani vészesetre mellette. Nyilván egyénfüggő is kinek milyen hátrányai lehetnek ennek a típusú életmódnak.
Hátrányok
- Általában költséges belekezdeni, odafigyeléssel kell megválasztani a kocsit (akik értenek az autókhoz azoknak nem sok újdonság, de nekem nagyon sokat kellett hozzá tanulnom
- Speciális munkaköröd kell hogy legyen. Vagy online vállalkozás, vagy otthonról végezhető online munkák, vagy alkalmi mobilis munkák stb. Tehát kreatívnak kell lenni a pénzszerzés terén
- A legtöbb országában nem igazán legális csak úgy bárhol leparkolni egy éjszakára
- Sok országban már ahogy megneszelik hogy lakóautózol és nem kempingben szállsz meg, összefújhatják a kocsit festékszóróval
- Zaklathatnak a rendőrök
- Főként az idősebb korosztály szemében egy "semmirekellő naplopó sátrascigány" leszel és amúgy is rohadj meg mert ők nem tehetik meg csak úgy hogy így élnek
- A zuhanyzás és a wc kérdése necces
- A szexuális épetedet az utca túloldalán is hallani fogják
- Viszonylag kevés helyen fogsz élni, kis hely lesz a cuccaidnak
- Háziállatot tartani nagyon bonyolult
Ezzel szemben csak néhány pozitív érv van, amik viszont olyan erősek hogy én mindenképpen bele fogok vágni. Aztán majd meglátjuk, semmi nem kötelező :)
Szabadság, különböző kultúrák elsőkézből való megismerése, emberekkel való találkozás és persze maga az életérzés.
Nyaranta már kölcsönöztem ki különböző lakóautókat és nagyon élveztem.
Nekem furamód az ad biztonságérzetet,ha úton lehetek,szabadon mehetek, nem vagyok odakötve sehova.
A lakóautózás a tehetősek sportja, és az emlegetett "szabadság" mára már egyáltalán nem igaz.
Hiszen nem ott mész, ahol csak akarsz,
nem annyival mehetsz amennyivel csak akarsz,
autópályán a többszörösét fizeted mint amennyit szeretnél,
tankoláskor is a többszörösét fizeted mint amennyit szeretnél,
parkolásért is a többszörösét fizeted mint amennyit szeretnél,
a kempingben is a többszörösét fizeted mint amennyit szeretnél,
nem hajthatsz be akárhová,
nem parkolhatsz le akárhová,
és nem utolsó sorban, de pl. a nagyobb vizek is "az utadat állják".
stb...stb...
Arról már nem is beszélve, hogy állandóan azon stresszel az ember, hogy mikor törik fel, vagy rabolják ki, mert tehetős turistának gondolják.
Ráadásul komoly fenntartási, adózási, tárolási stb... költségekkel jár.
A lakóautók sokmilliós vételáráról már nem is beszélve.
De hajrá.
"- Főként az idősebb korosztály szemében egy "semmirekellő naplopó sátrascigány" leszel és amúgy is rohadj meg mert ők nem tehetik meg csak úgy hogy így élnek"
Fordítva ülsz a lovon.
Pont ők tehetik meg igazán!
Ők azok akik ragaszkodnak -a jelentős költségek árán is- ahhoz, hogy a saját cuccaik, bútoraik és megszokott eszközeik vegyék körül őket a nyaralásuk során is. Ehhez lazán meg tudnak venni egy több tízmilliós lakóautót.
Ha egyszer eljutsz majd egy-egy nívósabb kempingbe, akkor azt fogod látni, hogy pont az idősebb korosztály bérli ki a jobb helyeket a teljes szezonra a lakókocsijára.
Tudod, hogy miért?
Mert megtehetik.
Jókat írsz kettes/hármas, belekötni sem lehet, de a modorodon lenne még mit fejleszteni. De ezzel te magad is tisztában vagy.
Többiek! (Már HA lesznek még egyéb válaszadók is, hiszen eddig sem tolongtak, de reménykedem, hátha mégis írnak még mások is.) Most jöhetnek a hozzászólások a kiírás másik kérdésre! Azaz:
Azok, akik gyalogszerrel egyetlen hátizsákkal, vagy egyetlen bőrönddel járják életvitelszerűen a világot, vagy esetleg ha nem is állandóan, de meglehetősen gyakran hosszabb időkön keresztül (hónapokon, éveken át) utazgatnak: szerintetek ők miket hiányolnak azokból a dolgokból, amiket kénytelenek voltak hátrahagyni, hiszen egy hátizsákban valljuk be, túl sok minden azért nem fér el. Mégis azt mondják, hogy a hiányoltak ellenére megérte nekik így élni! Mégiscsak jól döntöttek, hogy életvitelszerűen gyalogszerrel járják a világot!
"de a modorodon lenne még mit fejleszteni."
Szíven ütött az igazság,
Te kis hamvas lelkű...
Többiek! (Már HA lesznek még egyéb válaszadók is, hiszen eddig sem tolongtak, de reménykedem, hátha mégis írnak még mások is.) Most jöhetnek a hozzászólások a kiírás másik kérdésre! Azaz:
Azok, akik gyalogszerrel egyetlen hátizsákkal, vagy egyetlen bőrönddel járják életvitelszerűen a világot, vagy esetleg ha nem is állandóan, de meglehetősen gyakran hosszabb időkön keresztül (hónapokon, éveken át) utazgatnak: szerintetek ők miket hiányolnak azokból a dolgokból, amiket kénytelenek voltak hátrahagyni, hiszen egy hátizsákban valljuk be, túl sok minden azért nem fér el. Mégis azt mondják, hogy a hiányoltak ellenére megérte nekik így élni! Mégiscsak jól döntöttek, hogy életvitelszerűen gyalogszerrel járják a világot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!