A vágyott ősi Kína (itt nemrég ezt olvastam) valóban teljesen eltűnt? Alig vannak már jellegzetes tradicionális vidékek, bennük pedig régi városok?
Valaki azt írta, ezeket már felváltotta az unalmas, vagyis a világon mindenhol egyforma, hangulattalan modern, nyugatias városodás.
Illetve másol azt hallottam, hogyha valaki szeretne elmenni oda valamit tanulni, valamit elsajátítani, nagyon nehezen fog, mert szinte mindent felváltott a kizárólag pénzelkérős, cserébe semmitnemadó turistás "ál-kiszolgálás".
Nekem ez a Lijiang jutott eszembe, biztos van még, ha neten rákeresel. Abban a hosszú videóban mászkálnak a városban, ha akarsz nézz bele. Ilyenek vannak.
Éppen ilyen Lijiang hangulatú városokat, falvakat keresek! Köszönöm!
Bár ha Mao Ce-Tung ilyen "munkákat" is végzett, akkor menjen a fészkes fenébe! Bár ha azt vesszük, már ott is van.
Lijiang nekem is kedvencem.
De nem tűnt még el, alapvetően a szegényebb, kiesőbb tartományokban maradtak még hangulatos helyek.
Pl Yunnan tartomány nagy része. (Lijiang is itt van amúgy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!