Repülő helyett Kazahsztánba, Mongóliába, vagy Kirgizisztánba vonattal (vagy mással?) is el lehet jutni? Részben a sok nagyobb csomag (és másik részben a repüléstől való aggodalmak) miatt íródott ki a kérdés.
"Összehasonlításképpen annak az esélye, hogy elalszol a fürdőkádban és megfulladsz 1 a 685000-hez."
Most érted el, hogy innentől ne is fürödjön a kérdező :D
Én kihagynám Oroszországot, nem szeretem. Azerbajdzsánig simán eljutsz vonattal, busszal, Bakuból pedig át tudsz szerintem hajózni Kazahsztánba, de ennek régen néztem utána és nem is mentem ott át.
Budapest-Szófia, de én inkább Plovdivban pihennék. Másnap Isztambul, onnét Trabzon majd Tibiliszi (esetleg Batumiba érdekes megállni), Tibilisziből pedig egy fél nap alatt ott is vagy Bakuban. Vízum Azerbajdzsánba kell, de olcsó, egyszerű. Mondjuk minimum egy hetet tervezz az útra, mert megbolondulsz.
Én nem félek a repüléstől, de pont ezen út során megfogadtam, hogy többet nem ülök gépre. Több érvet mondhatnék, hogy miért nem. Az egyik az, ha csak odarepülsz akkor valahogy semmit nem tudsz meg az egészről, az nem utazás. Aki pl fővárosról fővárosokra jár az nem igazán látja a kultúrát. Az az igazi, ha elkeveredsz vidéken, olyan helyeken kell segítséget kérned, ahol még nem nagyon láttak külföldit.
Azt a vélemény osztom, hogy csomagot így se nagyon tudsz vinni, bár ki tudja, lehet, hogy tudsz, csak nem érdemes. Add fel csomagküldővel, ha lehetséges. Gondolom lehetséges, csak annak is lehet komolyan utána kell nézni. 4 póló, amit folyamatosan mosol, de két nadrág, két cipő, mert azt is mosni kell néha. Mert igazából inkább két hét, mint egy és lehet mínusz 30 és plusz 20 fok az út során, ha most indulsz.
A Rome2Rio megtervezte, úgy tűnik be tudsz hajózni Azerbajdzsánból Aktauba, Kazasztánba.
Jó utat! Esetleg majd írd meg mi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!