Jordániába milyen évszakban/hónapban érdemes ellátogatni?
Figyelt kérdés
Gondolom inkább télen.
(Most a járványtól tekintsünk el, általánosságban kérdezem.)
2020. okt. 14. 14:44
1/8 anonim válasza:
Attól függ, mi a célod elsősorban. Ha a fürdés, búvárkodás, akkor nyáron, mert ilyenkor a legkellemesebb a tenger. Ha csak városnézés, akkor a tél valóban jó lehet, mindenesetre nyáron biztosan ne, mert akkor marha meleg van. Ha a kirándulás, túrázás, akkor viszont inkább a tavasz és az ősz, mert a sivatagban az éjszakák télen igencsak hidegek tudnak lenni.
2/8 anonim válasza:
Decembertől Februárig.
Legalábbis nekem mert utálom a meleget.
3/8 A kérdező kommentje:
Engem pl a sivatag érdekelne nagyon, tenger sok helyen van, de olyan szép sivatagok mint ott (pl a filmvásznon amiket ott forgattak) kevés helyen.
Ez érdekelne nagyon. :)
Érdemes gondolom szervezett/vezetett túrát nézni, nem?
2020. okt. 14. 16:33
4/8 anonim válasza:
Télen érdemes menni, de azt azért hozzá kell tenni, hogy olyankor este kifejezetten hideg van, a sivatagban főleg, és hogy elég rövidek a nappalok. Amúgy a Vörös-tenger is megérdemel egy kis időt elég szép korallok vannak. Ilyen közel ilyet nem nagyon látsz. Meg ott a Holt-tenger amit szintén nem nagyon látsz máshol de abban télen fürdeni elég necces, legalábbis január február az nem éppen a szezon. A sivatagban kóválygáshoz mindenképpen szerezzetek valami helyit.
5/8 A kérdező kommentje:
A Holt-tengernél már voltam többször is az izraeli oldalon, az már nem annyira érdekel.
2020. okt. 14. 18:52
6/8 anonim válasza:
Feleségemmel idén januárban voltunk egy hetet Jordániában, impulzív repjegyvásárlás volt,a foglalást követően olvastam csak különböző fórumokon, hogy a január kb. a legrosszabb hónap az utazás szempontjából. Rétegesen öltöztünk, mivel nem tudtuk pontosan mire is számítsunk. Ammánban télen valóban hidegebb van, de nem vészes, városnézésre megfelelő, egyedül annyi hogy több esős nap van decembertől februárig, persze ezt nehéz előre kiszámolni. A szállásokon általában ilyenkor klímával oldják meg a fűtést, ezért a szállásfoglaláskor javaslom a kapcsolódó vélemények elolvasását. Ha elsősorban a sivatagok érdekelnek, akkor abszolút jók a téli, tavaszi hónapok is, egyrészt kevesebb a turista, másrészt a sivatagokban általában pár fokkal melegebb az átlaghőmérséklet. Mi pl. Wadi Rumban egyáltalán nem fáztunk nappal, és az esték is kellemesek voltak (mondom ezt fázós feleséggel), ugyanis a fekete kis sátrak/szobák eléggé felmelegednek. Petrában is kellemes volt az idő, kabát se kellett. Összességében tehát nyugodtan merem ajánlani a téli hónapokat is!
7/8 anonim válasza:
Én novemberben voltam, minden szempontból jó volt. A Vörös tengerben lehetett fürdeni, olyan volt a víz, mint nyáron a Földközi tenger. A levegő kb 28-30 fok. Kirándulásra is alkalmas volt az idő. Délután 4-5 órakor besötétedett, ami elsőre nagyon fura volt, mert nyári hangulatom volt, és ez nem jellemző ilyenkor.
8/8 Kései Sirató válasza:
Ősszel, vagy tavasszal. Nyáron elviselhetetlen a hőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!