Japánhoz mennyi pénz kell ?
pont azokkal kell szamolni mint mashol.
Kaja ugy 10k egy napra (egy jobb melegétel, ket etkezes supermarketbol, egy-egy fagyi vagy udito)
Belépők, egy egy nagyobb attrakciora (magas kilato, modern muzeum, egyeb nagy helyi attrakciok) 8-10e
Tomegkozlekedes koltsege 5-10e
Repteri transzfer kerdes hogy megy (5-20e)
Ha nyomsz daytripeket onnan valahova, annak utazasi koltsegei, vagy ha befizetett ut akkor jo 20-30k per nap
Random egyeb koltsegek (taxi, szuvenir, adapter, stb)
Osszessegeben egy hetet a fenti kiindulassal 500 korul uszol meg szerintem ha nem nyomorogsz. Ha igen, akkor mondjuk 400.
#2 szerintem nem mostani utra gondolt a kerdezo.
Altalanossagban a 160k nem irrealis. Bar Tokiot nem neztem, de mas azsiai nagyvarosokba 150 korul vannak mar retur jegyek főszezonban is.
"találtam szállást 12 ezer/ éjszakáért."
Bocs, de az gyaníthatóan csak egy "kapszula" lesz annyiért.
1)egy hetre teljesen felesleges japanba menni.Semmire nem eleg meg mire egyaltalan magadhoz tersz a jetlag-bl indulhastz haza.
2)egy szoval ossze lehet foglalno mennyi penz kell:sok!!
12-nél olcsóbban is vannak szállások, a nyugati hotelek és a tradicionális japán szállók nagyon drágák, de sokagyas hostel/kapszula olcsóbban kijön.
A tömegközlekedés drága, tájékozódni alapból borzasztó nehéz, merthogy utcanevek azok nincsenek (vegyél hordozható wifit; a reptéren lehet felvenni ha előre rendelsz).
Kajálni viszont lehet nem túl drágán. Isteni rizsszendvicsek, makitekercsek, egyéb hidegételek reggelire/vacsira kb. 400-500 jen, 1500 jenért már egy egyszerű beülős helyen is kaphatsz enni, de lehet olcsóbban is (nagyon spórolni nem érdemes, isteni a konyha). Gyümölcs-zöldség felejtős, nagyon drágák.
A nevezetességek közt sok ingyenes van, ezek amúgy sem vészesek, olcsóbb mint Nyugat-Európában (pl. Miraikan futurisztikus múzeum sincs 1000 jen, rengeteg ingyenes park és pagoda van, felhőkarcolók tetejére is felmehetsz ingyen, plusz alapból olyan “látványosságok” is vannak, mint a világ legforgalmasabb kereszteződése, Shibuya).
12 napot voltam, az egész kb. 480 ezer forint volt, de ebben nem csak Tokió volt (az csak 4 nap), hanem csomó vidéki városba is elmentünk pár napra vonattal, ami megdobja a büdzsét, mert a vonatjegyek húzósak. Csak Tokió kevesebből is megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!