Van itt olyan, aki Kínában él és dolgozik?
Azt hiszem városonként változik, de van egy követelmény rendszer ami alapján elbírálnak. Ebbe beletartozik az iskolai végzettséged, illetve az egyetemed nemzetközi rangja (erre van saját listájuk). Plusz pontot kaphatsz továbbá a kínai nyelvtudása, de az abba ölt energia mértékéhez marginális, nagyon kevés. Tapasztalt munkavállalók is kapnak pontot, pályakezdők számára nehezebb. Az előző válaszoló teljesen jól mond mindent azt hiszem ennyivel tudom még kiegészíteni. Vannak kulcsszavak amikre a kínaiak ugranak, én talán nem úgy fogalmaznék hogy hiányszakma, mivel az itthon picit mást jelent, inkább magas hozzáadott értékű innovatív szektor. Abban a dokumentumban amit erről kaptam anno, az innovatív szó végtelenszer szerepelt benne.
Talán vállalkozni egyszerűbb mint munkát kapni, az ország egyre nyitottabb a WFOE cégek számára, és évről évre csak jobb a helyzet .
Én tanultam Kínábanis, Taiwanon is, de egyelőre még a mester hátra van, nagyon fiatal vagyok, biztos vagyok benne hogy mire az MA. meglesz, a világ teljesen másmilyen lesz, majd akkor fogom csak tudni látni hogy dolgozhatok-e ott, Kínában gyorsabban telik az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!