Ausztráliából 56-ban disszidált ottani állampolgár és felesége is Mo. Ra jönne a nyáron. Ott 3 hónapra kap vizumot, de neki 6 hónapra kellene. Itt kell hosszabbíttatni és mikor. Bp-en van Au. Konzul és hol?
Szerintem magyar állampolgár is, Ausztrália is engedi a kettős állampolgárságot.
Ne vízumot kérjen, hanem magyar útlevelet. Miért vízumot kér, nem értem.
Persze, ha felesége nem magyar, akkor annak hosszabbítást kell majd kérni.
A Schengen szabályozás mondja ki hogy bármely 180 napos időszakban legfeljebb 90 napig tartózkodhat a látogató itt. Ezt nem lehet meghosszabítani. Ausztrál állampolgároknak pedig vízum nem kell.
Természetesen, ha állampolgár akkor a látogatókra vonatkozó szabályok nem érvényesek.
Meg is van a válasz, alkalmazva Magyarországra: [link]
ez a menet ha a házaspár egyik tagja magyar állampolgár (is) a másik viszont nem. Vízum viszont még mindig nem kell.
Nem kell "kérni" magyar állampolgárságot, mert az, feltéve hogy nem mondott le róla.
De azért nem kellett lemondania, hogy ausztrál állampolgár legyen, mert az ausztrálok is engedik a többes állampolgárságot.
Persze lemondhatott valami más állampolgárság miatt is, amelyik nem engedte a többest, még korábban. Mert vannak, akik gyűjtik a különböző állampolgárságokat.
> Nem kell "kérni" magyar állampolgárságot, mert az, feltéve hogy nem mondott le róla.
Figyelmesen elolvastam, amit eddig írtunk és ilyet nem írtunk. Amit igenis kérni kell az a magyar útlevél, hogy könnyen igazolhassa a magyar állampolgárságát ahogy helyesen az első megválaszolta.
Én ehhez kicsit hosszúra nyújtva hozzátettem, hogy ha a felesége nem magyar állampolgár akkor kilencven napnál hosszabb tartózkodáshoz megfelelő tartózkodási engedélyt (és nem vízumot) kell kérni.
7.57.
Nem csak az itt és most látható válaszok, üzenetek léteznek...
Biztos vannak különböző vízumlehetőségek is, a tanulásra adottak is hosszabbak, és biztos van valamilyen üzleti-munka vízum is. Olyat kell kérni, ami legalább 6 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!