Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Ausztrália tényleg jó választá...

Ausztrália tényleg jó választás lenne, ha külföldön szeretnék letelepedni?

Figyelt kérdés

Igazából utána néztem a dolgokat.Megvan miként fogok kijutni(letelepedési ügynök segít majd), van jó végzettségem és anyagi keretem is rá.

Pár éve jött először a gondolat, hogy oda kellene költözni.Azóta rengeteg infót elolvastam az országról,kontinensről,gazdaság,politika,meg minden egyébről.

De más emberek véleménye, ötlete is érdekelne.

Pro és kontra érveket tudnátok írni, hogy miért lenne érdemes vagy miért nem lenne jó odaköltözni?

2017. jan. 21. 23:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

Ausztráliát nem ismerem, így nem igazán tudok magáról az ottani életről véleményt mondani. Egy dolgot tudok, ami talán ellenérv lehet, az a rettenetes nagy távolság innen, tehát ha neked van él családod, akikhez ragaszkodsz, akkor az nagy érvágás lehet. Egyik rokonom most ment ki, és szívszorító, hogy a szüleivel úgy kell sakkoznia, hogy mikor tud egyáltalán skype-olni... Azért Ausztrália nem az a távolság, hogy gondolok egyet és hazajövök, még ünnepekre sem.

Hogy másik példát mondjak, ugyanez az USA is. Ismerősömék most vannak kinn 4. éve, a második gyerek kinn született, lassan egy éves, és még a nagyszülők nem látták a babát. Ők szerettek kinn, nem élnek rosszul, de jövőre hazaköltöznek (legalábbis Európába), mert egyszerűen ennyire erős a honvágy, főleg a családnak a hiánya.

Ha tehát a jobb életszínvonal valakinek a cél, akkor lehet, hogy egy nyugat-európai ország jobb választás.

2017. jan. 22. 10:17
 12/17 anonim ***** válasza:
77%

Az egyik legdrágább hely a világon, albérlet, kaja, közlekedés és minden egyéb szempontjából. És persze a hazalátogatás is problémás, mert ugye a repülőjegy is egy vagyonba kerül, és nagyon hosszú ideig is tart az út. Elmennék egyszer turistaként, mert érdekesnek tűnik, de nem laknék ott.

Ez itt egy kinti magyar család (illetve félig magyar, mert ha jól tudom, az anyuka nem beszél magyarul) vlogja: https://www.youtube.com/channel/UCNUm1NY7KFakYCjdXssME5g

2017. jan. 22. 10:34
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Ezt a repjegy drága nem értem. Elmegy AirAsia-val pár 10E forintért Bangkokba vagy KL-ba onnan meg 120-130E ide. azt ottani viszonyok között ez nem drága.
2017. jan. 22. 11:49
 14/17 anonim ***** válasza:
74%

Menjél csak, ha szeretnél.

De az én terveimben nem szerepel, bár sokat utazom.

Erre a szomszédom erősített rá, amikor elmesélte, hogy miért is jött vissza az első géppel Ausztráliából. Egy családi házban lakott rokonoknál, ahol légmentesen csukódott minden, hogy semmiféle állat (pók, kígyó stb.) ne tudjon bemenni. A házigazda minden reggel egy vödörbe összeszedte a kertben és a garázsban talált kígyókat.

Természetesen nem mindenkit csípnek meg a pókok vagy a medúzák, nem mindenki merül el a futóhomokban, vagy láthatatlan mocsárban, nem mindenkit esznek meg a cápák, és nem mindenki lesz kengurutámadás áldozata.

Csak éppen túl nagy az esély rá!

Az sem szép látvány, amikor valakinek pl. a kígyóméregtől elkezdenek feloldódni az ujjai...

Aki nem hiszi, az járjon utána.

Vagy nézze meg ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=pt3A6isaKk0

2017. jan. 22. 20:02
 15/17 A kérdező kommentje:

"Egy családi házban lakott rokonoknál, ahol légmentesen csukódott minden, hogy semmiféle állat (pók, kígyó stb.) ne tudjon bemenni. A házigazda minden reggel egy vödörbe összeszedte a kertben és a garázsban talált kígyókat. "

Ez melyik régióban volt?

mert nekem is pár ismerősöm kinn, több helyen is de ilyet egyik sem mesélt.

Fórumokon is max a pókokat írják, kígyóval max a pusztában vagy az udvarokban találkoznak, ahol nagyobb a szárazság, vagy nagyobb az udvar, városokban, elvétve.

2017. jan. 22. 20:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Gyertek gyertek itt minden almod megvalosul, meg a remalmaid is haahahaha
2017. márc. 22. 10:33
 17/17 anonim ***** válasza:

en 30 eve elek itt ebbol 16 ot varosban 14 eve van egy farmunk nagy terulettel.

a 30 ev alatt lattam osszesen 4 db kigyot ebbol 1 halott volt, pokokat igen, siman lecsaptam oket egy papuccsal , kb ennyi "csuszomaszoban" volt reszem. Pedig itt a farmon kene lenniuk ha annyira tele van veluk az orszag. egyebkent a legtobb ilyen allat lakatlan teruleteken el nem emberkozelben.

2017. ápr. 4. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!