Olyanok véleményére lennék kiváncsi akik kint élnek Ausztráliában vagy van személyes tapasztalatuk e felől, mert a neten már sok mindent olvastam (ide kell tegyek egy kérdőjelet vagy nem engedi így írnom a kérdést)?
Nem bántásból. De ellőtted az INTERNET!
Minden kérdésedre ami Ausztráliával kapcsolatos a neten fent van. Pontosan meg lehet tudni, hogy mit takar a pontrendszer, mit várnak el, hogy lehet kimenni, dolgozni, letelepedni.
Ne várd már el, hogy mások keressék ki helyetted.
Használd a GOOGLET! nem harap.
itt minden _hivatalos_ infót megtalálsz:
Ha jót akarsz magadnak, nem hallgatsz mendemondákra, csak arra ami itt olvasható.
Vagy keress meg egy bevándorlási ügynököt. Magyar is van, de gondolom angolul rendesen beszélsz, hiszen anélkül mit is kezdenél Ausztráliában?
Tanulóvízumra van esélyed, aminek a hátrányait már leírtam valakinek múlthéten. Esetleg még úgy, hogy nagyon keresett szakmád van, és sikerül egy jó szponzort találnod.
A bátyám diploma megszerzése után rögtön ment ki gyakorlatra, eleinte azthiszem még fizetést sem nagyon kapott. Végül felvette fixen a cég, ottmaradhatott az országban. De hogy mennyire szigorúak, az abból látszik, hogy hiába több mint 100 ezer dollár az éves fizetése, elvett egy ottani lányt, gyerekei születtek, már 8-9 éve ott van, és csak most kapott letelepedési engedélyt.
Ázsiaiakat és nyugat-európaiakat sokkal könnyebben beengednek.
Szia!
Goaus leírta a lényeget.
Én 3 éve vagyok itt, most Dél-Ausztráliában 50%-os a munkanélküliség, emiatt is még egy jó szakmával is seggbe merik rúgni az európait, ha nem húzza össze magát, és az ausztrál magyarok segítsége egyenlő a nullával!
Sydney és Melbourne elittebb hely, mint pl. Adelaide, több a munkalehetőség, de rohadt sok az elvárás pl. egy boltba is, és sokkal drágább városok. Elsősorban az angol akcentussal problémáznak a munkafelvételnél, hiába a tudás, ha az nem tökéletes, mint egy itt születettnek!
Noemi egy kicsit eltulzod a dolgot.
en 28 eve elek del Ausztraliaban es igencsak van nekem is es a ferjemnek is akcentusunk soha nem volt belole gondja egyikonknek sem pedig a ferjem kozepvezetokent dolgozott a Holdenben 17 evet. az 50 % os munkanelkuliseg is eros tulzas hiszen az orszagos atlag 6,1 % eppen tegnap volt rola szo. Az teny hogy Adelaideben sokkal kevesebb a munkalehetoseg viszont a megelhetes, lakasberlet stb. is olcsobb.. a kerdezonek viszont azt valaszolom hogy a pontrendszer nagyon szigoru ha nem vagy rajta a hianycikk szakmak kozott akkor esely nulla, max. tanulovizumot kaphatsz ami draga es cask egy idore szol. nem latom a realitasat se a letelepedesnek se a munkavallalasnak az o szamara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!