Ausztráliába vagy Új-Zélandra érdemes új életet kezdeni?
Szia, hát ha végzett és tapasztalattal rendelkező ápoló vagy/leszel, és beszélsz angolul, akkor szerintem mindkét ország szivesen lát.
Én AUS-ban élek, és itt elég jó dolguk van az egészségügyben dolgozóknak. Ismerek többet is, és nem panaszkodnak, meg látom is hogy nincs is miért. Új-Zélandot nem ismerem, de Australia éghajlata kellemesebb:)
Szerezz minél több tapasztalatot.
mindkét ország igen jó hely, ha jól beszélsz angolul.
Ausztráliát nem ismerem de Új-Zélandon van un. skill shortage list, ha azon fenn van a szakmád, akkor elég simán tudsz vízumot szerezni, dolgozni és letelepedni.
A hiányszakmalistákat itt találod: [link]
Az ápoló nem tudom pontosan mit takar, ha nurse, akkor abból többféle is van a listán, viszont a képzettségedet el kell ismertetni a e Nursing Council of New Zealand nevű szervezettel. (ezt, gondolom ideutazás nélkül is megteheted, egy próbát megér. contact: [link]
gyakorlattól függően, a helyi vagy honosított kvalifikációval rendelkező nővérek $20-$30/óra fizetéssel számolhatnak, itt találsz további információt:
Két megjegyzés:
1. ne kezdj új életet, inkább folytasd a már elkezdettet jobb körülmények között :)
2. vakra ne indulj el, elég nagy a rizikó, szerintem érdemes előre kitaposni az utat távolról
A bevándorlással kapcsolatos összes hivatalos infót itt leled: [link]
Lehet, hogy érdemes felvenned egy kapcsolatot egy bevándorlási ügynökkel, aki csinál assesmentet a lehetőségeiddel, (ezt általában ingyen csinálják)
A licenccel rendelkező bev. ügynökök (licenc nélkülivel ne állj szóba) itt kereshetőek: [link]
sok sikert!
Ápolóként szerintém jó esélyed lehet munkavállalói vízumot kapni Ausztráliában, de végleg letelepedni anélkül csak házassággal lehet, és azzal is nagyon nehéz.
Öcsém tanulóvízummal van kint 4 éve, azzal kötelező iskolába járni, nem elég csak befizetni, meg is kell jelenni, és mindig hosszabbítani kell a vízumot. Szeretne ottmaradni, de nem tud 1-ről a 2-re jutni. Elég valószínűtlen, hogy egy rendes munkavállalói vízumot adjanak neki.
A bátyám már eleve dolgozni ment ki, utána elvett egy ottani lányt, és csak 6 év házasság után kezdhette intézni a végleges letelepedést. Eddig asszem csak tartózkodási engedélye volt.
Én csak szóbeszédet hallottam, hogy Új-Zélandra könnyebb kijutni, de nem tudom igaz-e.
Új-Zélandra nem _feltétlenül_ könnyebb, mások a szabályok.
Ha szakácsnak meg fodrásznak tanul valaki, abból nem lesz letelepedés.
itt van minden hivatalos infó: [link]
olvasd el, nem biztos, hogy egyáltalán igényelhetsz a diákvízum helyett másik fajta vízumot onshore.
vagy kérdezz meg egy ügynököt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!