Érdemes megnézni Ausztrália "belsejét"?
Ha elfogy a vized? :D
Azért elég fejlett Ausztrália, életveszélyes helyzet nem hinném hogy kialakulhatna :D
Nézz meg egy térképet, nem csak a tengerparton vannak városok.
Szerintem érdekesebbnek hangzik mint egy Afrikai sivatagi körút, én azt mondom ha megteheted vágj bele! Legalábbis én biztos nekivágnék.
Ha pedig nincs akkor ne :)
Hát a bélrendszer nem a legjobb látvány.
De amúgy ki a csaj?
2-es
Elég nagy tévedésben vagy. Ausztrália belsejének nagy része sivatag, illetve meglehetősen száraz. Ezeken a területeken az aboriginokon kívül nem sokan maradnának hosszabb távon életben. Elég ritkán vannak települések. Általában figyelemmel kisérik, hogy merre jársz, s ha nem érkezel meg keresnek. Azért jó, ha van nálad műholdas telefon. Így a Szaharánál biztonságosabb.
Repülővel, vagy ha van vonat, OK. De kocsival csak az vágjon neki, akinek van ebben tapasztalata.
Kicsit az amerikai vadnyugathoz lehetne hasonlítani.
Az egész egy nagy sivatag, viszont olyan helyekkel amiket jó ha látsz egyszer életedben.
Persze nem olyan biztonságos, mint a tengerparti városok és, ha nincs tapasztalatod ilyenbe, kocsival szerintem semmiképp. Az utak általánosságban nincsenek jól kiépítve és ritkán lakott a sivatag. Persze komoly tapasztalatokkal, esetleg többen jó kaland lehet, ha tudtátok mit hol kell keresni. Vonattal pedig nyilván könnyebb, egyszerűbb is talán.
Érdekességként:
Ezernyolcszáz valahányban egy angol felfedező Darwinból eljutott Ayers Rockhoz. Meg akarta kerülni Ulurut, de nem jött össze. Visszament Darwinba, majd újra "nekifutott". Ezúttal sikerült, ezért a királynő kovaghá ütötte. (Idegenvezető mesélete.) Csak azt nem értem, hogy a busz kb 15 perc alatt kerüli meg lassú menetben, gyalog lehet hogy kell egy óra. Körülötte vörös kemény föld ritkás száraz növényzettel. Sík terep, amiből csak a két vörös buci emelkedik ki. Szóval, nem értem miért kellett a jó 800 km-es utat oda-vissza kétszer megtennie.
Hasonlóan egy másikat is lovaggá ütött, mert "felfedezte" a Sydney környéki kb. 100 km széles erdőséget. Ugyan elkövetett egy "kisebb" hibát, egy folyónak két nevet adott, évtezedek után jöttek rá, hogy a két folyó az egy és ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!