Járt már valaki Új-Zélandon? Mennyibe került az utazás? Miket néztetek meg? Mennyi ideig maradtatok?
Többször is jártam. Az utazás kb. 350.000 ft szokott lenni. Az északi szigetet ismerem nagyjából, voltam Rotoruában, a Taupo tónál, New Plymouth-ben, Aucklandban pedig mindig megállunk átszállni. 2-3 heteket töltöttem kint.
Fantasztikus világ, a legérintetlenebb lakott terület valószínűleg. Mindenhol erdő és óriási ősfák. Nagyon érződik, hogy fiatal, mind földtörténetileg, mind kulturálisan. Nem igazán vannak hagyományok, viszont nagyon lazák az emberek.
Voltam már sok országban, ki merem jelenteni, hogy ÚZ talán a legszebb azok közül, ahol eddig voltam. Elképesztően változatos és olyan, mintha az egész ország egy nagy nemzeti park lenne. Mindenhol tele van gyönyörűségekkel és nagyon érintetlen. Amolyan utolsó paradicsom.
hogyhogy földtörténetileg fiatal? kulturálisan oké :)
Új-Zéland legrégebbi kőzetei 510 Ma idősek, ezeket minden bizonnyal még az első Gondwanaból szerezte a sziget és megtartotta a második Gondwana széttöredezése után is.
olvasd el ezt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!