Hogy juthatnék ki Ausztráliába?
Egyik ismerősöm kint dolgozott egy magyar családnál mint házvezető nő összejött ott egy másik férfivel akivel össze is házasodtak. Most haza jött karácsonyra a gyerekeihez. Nagyon sokat beszélgettem vele mert jóban vagyunk, és megemlítette hogyha bármikor akarok ki menni ő segít nekem.
Az lenne a kérdésem hogy ápolóként milyen vízumot kaphatnék illetve mennyi időre? Én is házvezetőnő lennék egy magyar családnál vagy valami hasonló mert a nyelv az nem megy. A vízumért mennyit kell fizetni? És mennyi pénzel lehet neki indulni? Repülőjegy árak?
A probléma ott kezdődik, hogy nem beszélsz angolul, így a vízum már itt elbukik. De még ha jól menne is, rengeteg feltételnek kell megfelelni, minimum 1-2 év és több millió forint tőke kell hozzá.
Így max 3 hónap turista vízummal tudsz kimenni. Utána illegálisan tartózkodsz kint. Ha találsz te is férjet, akkor persze már más a helyzet.
A turista vízumot nem lehet hosszabbítani.
Ha 3 hónapig maradsz, csak 3 hónap múlva lehet újra visszamenni.
Talán kérdezd meg az ismerősödet, hogy ő hogy ment ki, milyen vízummal.
Vannak tanuló vízumok, amivel kint lehet maradni tovább is, de akkor értelemszerűen iskolába kell járni, ami nem olcsó.
Érdemes megpróbálnod a tanulóvízumot. Ahogy fent is írták valóban nem olcsó, és rengeteg feltételhez van kötve. Csak akkor kaphatod meg, ha kint már bejegyeztek egy akkreditált intézménybe. A tanulóvízummal vállalhatsz munkát, max. heti 20 órát, ez nem valami sok, és nem biztos, hogy maximálisan fedezni tudja az ottani költségeidet (iskola, lakhatás, kaja...stb.). A tanulóvízum-ügyintézés Bécsben zajlik, a díja pedig 440 EUR (plusz az ügyintési díj, melyet az ausztrál állam szab ki), ezen felül 25000 HUF orvosi vizsgálat, ha pedig a vízumkérelmed elutasításra kerül bukod az összeget.
Ezenkívül rendelkezned kell hitelkártyával, és igazolnod kell, hogy megfelelő anyagi fedezettel rendelkezel a kint tartózkodásod alatt.
A repülőjegy nem olcsó. 200-300 ezer Ft körül mozog csak oda, de ki lehet fogni ennél olcsóbb árakat is.
Szóval nem egy olcsó mulatság, jelenleg én is arra gyűjtök, hogy összejöjjön a tőkém a kiutazáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!