Kezdőoldal » Utazás » Ausztrália » Költözés egy lakatlan szigetre?

Költözés egy lakatlan szigetre?

Figyelt kérdés

Kiköltözni egy lakatlan szigetre?

Kinek lenne ahhoz kedve hogy kiköltözzünk egy lakatlan szigetre(20 fő)?

Valahova a maldív szigetekhez vagy esetleg polinézia felé.

500.000 ft/fő lenne a költség nagyon maximum.

Mert vetőmagot meg szerszámokat kéne venni.

Meg vagy 2 csónakot.Napi 2-3 órát kellene dolgozni hogy ne halljunk éhen se szomjan :D

(egy pár darab hordót is kell venni víz tárolásra)

Voltam már a trópusokon és azt kell hogy mondjam hogy ennél szebb környezet nincs a világon.

Linkelek egy pár képet:

[link]

[link]

[link]

[link]

várom a jelentkezőket:D

2012. szept. 18. 19:30
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
Engem is érdekelne. :)
2012. nov. 11. 13:53
 22/32 anonim ***** válasza:
Én most itt élek Thaiföldön. Itt is van pár szép szigetecske. :P
2012. nov. 12. 08:09
 23/32 anonim ***** válasza:
Megyünk akkor?:)
2013. jan. 31. 12:56
 24/32 anonim válasza:

Csak most látom a kérdést, de nagyon jó ötletnek tűnik! :D Ha tényleg komolyan gondolod, és megszervezed pár év múlva, értesíts majd feltétlenül! :D

Ezzel az egész dologgal csak annyi annyi a gond, hogy ellentétben a szokványos kiváltó okokkal, akik jelentkeznének a kis 'kiruccanásra', önszántukból hagynák ott a civilizációt. De a fenébe is! Melyik ép eszű felnőtt ember hagyja ott a családját/munkáját a mai viszonyok mellett?!

Persze, addig semmi gond nem lenne, amíg a szigeten lennének, boldogan, sütkérezve, csak mikor majd egy-két év múlva hazatérnének... lényegében nem lenne hová visszatérniük. Nem lennének meg a szükséges alapok, a munkahely és a család.

Én ezt az egészet a 18-25 éves fiatalokból álló társasággal tudnám elképzelni, akiknek még ott van az egész élet, még nem mentek egyetemre, vagy már végeztek vele, de még nem álltak igazán munkába, nem alapítottak családot.

Úgy vélem, ez csak egy fellángolás volt, egy kósza ötlet, amit tovább gondoltál és megosztottad velünk, de remélem, hogy rosszul gondolom. Ha esetleg tényleg útnak indulnátok, feltétlenül üzenjetek! Ne menjetek nélkülem! ;))

2013. febr. 5. 20:51
 25/32 anonim válasza:
100%

Szerintem ez egy nagyszerű ötlet . Én is sokat töprengek mostanság, hogy milyen lehet odakinn, az emberiség elöl elbújva egy jó közösségben megélni és saját magunkról gondoskodni. Szerintem érdemes lenne egyszer ezt kipróbálni és ami biztos, hogy nagyon nagy élmény lenne.

Az ivóvízről és az ételről szerintem bőven tudnánk gondoskodni és meg tudnánk élni rendesen.

Szerintem lenne 20 ember akik ezt így bevállalnák és itt hagynának mindent. A kérdés csak az, hogy kik és milyen korú emberekkel együtt lennénk és hogy szimpatizáljunk egymással. Ezen kívül ismerni kell a túlélési praktikákat is, de ez megoldható, akkor gondolom nem sátrakban szeretnénk aludni meg pár évet lehúzni, szóval kis kunyhókat is kéne tudni építeni és menedéket.

Jó ötlet szerintem és tényleg nem is lenne "olyan" nagyon költséges. Igaz gyűjteni kell egy keveset, de lényegében nem olyan sokat minthogy itt Magyarországon meg tudj élni. Én benne lennék egy ilyenben és szerintem még sokan mások is .

2013. febr. 15. 15:11
 26/32 anonim válasza:
58%
Az előző vagyok és csak annyi lenne, hogy lakatlan szigetet hol találunk? Mert van egy jó pár, de azok vagy védettek és azért lakatlan vagy még fel sem fedezték ...
2013. febr. 17. 18:28
 27/32 anonim válasza:
100%

Ha lenne rá húsz jelentkező, akik tényleg komolyan is gondolják, legvégső esetben vásárolhatnánk egyet... Egyébként most már elég kevés ténylegesen lakatlan sziget van, mert már szinte mindenből pénzt csinálnak... Ha pedig véletlenül találkozunk egy lakatlan szigettel, az nem véletlenül az. (Nincs édesvíz, állandó vulkanizmus, stb.)

Nehéz lenne megszervezni az utat, tényleg szükségünk lenne valami kiképzésre, nyersanyagokra, oltásokra, de... Nem tudom. Szerintem megérné.

Azzal a húsz emberrel viszont lehet, hogy gondok adódnának. Nem tudom, de pár év alatt úgy megunnánk egymást, mint a pinty. Hiányozna a család, a barátok, a munka...

Szerintem a jelentkezők kilencven százaléka a tizennyolctól huszonhat éves korosztály lennének, tekintetbe véve a család/munka/iskola hármast...

Az viszont elég nehéz lenne, ha nem lenne változatos a felhozatal. Egy huszonakárhány éves férfi például már se nem olyan hajlékony, se nem olyan könnyű, hogy felkússzon egy fa tetejére, míg egy tizenöt-hat éves srác még könnyedén megmássza a távot.

Minden eshetőséggel számolni kell, minden pontot és szükségletet jól át kell gondolni, ami lássuk be... nem megy egyről a kettőre.

2013. febr. 18. 17:43
 28/32 anonim ***** válasza:
GO!:)
2013. okt. 27. 15:41
 29/32 anonim válasza:
Uhh én benne lennék :D
2015. máj. 21. 22:06
 30/32 Tropicay válasza:
Szia, én a saját csoport, amely szervezi az utazás egy lakatlan szigetre, és én keresek egy pár több ember több országban. Már gyakorlatilag létrehozott egy helyen, így hamarosan nem fogják megválasztani. Ha valaki hajlandó írni a facebook-on, hogy "My Beach".
2017. jan. 30. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!