Külföldön szeretnénk élni és dolgozni, de családostól, mit javasoltok?
Figyelt kérdés
Melyik országot irnátok, ahol el is lehet helyezkedni.sajnos nem rendelkezünk nyelvtudással, de igyekszünk elsajátitani.de an egy 2 és fél éves gyerekünk is. vannak magyar ovodák? Közvetitő iroda által érdemes probálkozni? nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!2012. aug. 11. 14:38
1/10 anonim válasza:
Esetleg elárulhatnád, hogy milyen szakmával rendelkeztek. Magyar óvodák általában nincsenek, de fel nem érem ésszel, hogy miért akarnád külföldön magyar oviba íratni a gyereked, mikor ebben a korban tudná még simán anyanyelvi szinten elsajátítani az adott ország nyelvét.
2/10 anonim válasza:
Egy jó tanács. Ne induljatok el külföldre mert semmi esélyetek.
3/10 anonim válasza:
Nyelvtudás nélkül felesleges is belevágni.hiszen hogy mentek állásinterjúra illetve hogy intézitek a papírokat\letelepedést????? Hogy béreltek lakást?? Nyelv nélkül nincs még egy pici esélyetek sem.
4/10 anonim válasza:
Kérdés, hogy mennyi időn belül szeretnének elköltözni. Ha évekre előre terveznek, akkor még megtanulhatják a nyelvet, inkább a szakma az, ami nagyobb gond lehet.
5/10 macintosh válasza:
Én is tervezgetem, hogy német területen kint dolgozzak. Szakmám nyomdai elôkészítés területén DTP operátor fôleg macintosh-on dolgozom, de egyéb nyomdai elôkészítési területen használt gépek, programokban (CTP, PREPS, EGYÉB KILÔVÔ PROGRAMOK) is otthon vagyok. Tanulom a németet, de nagyon hiányzik egy beszélgetô partner az élô nyelv használatához. Szavakat, mondatokat nagyjából megértem és arra gondoltam, hogy kint könnyebben menne a nyelvtanulás, de félek hogy elegendô lenne-e az itthon megtanult tudás és mennyire tolerálnák a hiányosságokat az elején, mert gyorsan tanulnék azért de kellene egy kis segítség tôlük. Az alapok megvannak! :)
6/10 anonim válasza:
Vannak külföldön magyar ovik. Luxemburgban és az Egyesült Államokban biztosan. Élnek ott rokonaim, akik gyerekei magyar oviba járnak, de emellett tanulják az adott ország nyelvét is. Nem hülyeség magyarul is megtanulni külföldön.
7/10 anonim válasza:
nyelvtudás nélkül el ne induljatok!
de ha németül megtanultok itt van a szomszédunk, Ausztria.
8/10 anonim válasza:
Szerintem is felesleges magyar oviba járatni a gyereket, ha kint terveztek élni akkor járjon ottani oviba, a magyart meg lehet tanulni tőletek is, amennyire kell. Csatlakozom a többiekhez, nyelv nélkül nemhogy nem tanácsos elindulni, de ki sem fogtok tudni menni, legalábbis Ausztráliába, mert hogy ebbe a rovatba van... Azért némi elképzelésed csak van, hogy merre indulnál el, milyen nyelvterület, Európa vagy más, mi a szakmátok stb... Ennyi infóval nem leget tanácsot adni!
9/10 anonim válasza:
Svájc . Virágzik az élet , a gazdaság,nincsenek dagadt emberek és a német könnyű. (ha a nyelvnehézség nem számít Kína )
10/10 anonim válasza:
Akármit dolgozhatnál kint, ha itthon nem éltetek meg belőle, akkor kint sem fogtok. A kinti pénz, kint nem ér annyit, mint itthon. Külföldre az menjen dolgozni, aki nem igényli naponta a családja jelenlétét, tud kis lábon élni, és a család sem veri el a hazaküldött pénzt. 3-4 év után hazajössz némi tőkével, utána már könnyebb az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!