Kiköltöznél Ausztráliába, ha lenne rá lehetőséged?
Értem, hogy van aki nem mondaná, hogy mégsem olyan az élet mint ahogy várta, de ez csak egy része, van a másik része is, akik igenis szeretnek ott élni. Mindenki tudja, hogy külföldön sincsen kolbászból a kerítés, ott is dolgozni kell, ott is kell fizetni az adót, és ott is mint mindenhol vannak olyan dolgok amik nem korrektek. Lehet, hogy neked éppen nem jó Francia ország annyira, lehet más meg imádja, de valahogy mégsem akarsz haza jönni, ahogy írtad is mert itt még munkád se lenne! Na ez az! Egyébként azt sem papíroznám le, hogy éhezni nem fogok, de épp hogy megélek...ez miért lenne ilyen tény?
Kedves utolsó, mi az amit nem tudnál megszokni Ausztráliában?
Első vagyok.
Írtam,hogy én Angliában élek.Bizony itt is vannak áremelések,és volt,hogy igencsak meglepődtem,hogy egyik napról a másikra triplájára emelkedett valaminek az ára.
Mondok példát is a másik angliai lakosnak mielőtt még leszólna hogy nem így van.
Én 2007-ben jöttem ki.Akkor 1 liter benzin 0.98 penny volt.Ma 1 liter benzin 1.37 font.
Általában a tesco-ba járok vásárolni.Volt egy tescos szeletelt sajt amit imádtam,mert nagyon jó íze van.Amikor volt a polcon(mert mindig elkapkodták) akkor többet is vettem belőle.1 csomag csak 0.47 penny volt.Egy nap láttam,hogy a polcon tele van a kedvenc sajtommal.Nem is néztem,hogy miért van tele,csak pakoltam a kosárba.Legalább 20 csomaggal.A pénztárnál ért a hideg zuhany.A 0.47 pennys sajt ma 1 font 35 penny. Ez elég magas áremelés.Amikor kijöttem a 2 pint tej 68 penny volt.Ma 1 font 12 penny..Sok kicsi sokra megy,főleg ha a fizetést nem emelik.Nekem 2 éve emelték a fizetésemet.Idén nemhogy fizetés emelést nem kapok,de ideiglenesen csökkentették az óraszámot is.Pedig a szakmámban dolgozom.Bár még így sem panaszkodom,de pár éve jobb volt mint most.
De visszatérve Ausztráliába.Ma megkérdeztem a kolléganőmet aki ausztrál állampolgár,hogy miért dolgozik Angliában.Miért jött el Ausztráliából.
A szakmájában (könyvkötő,akárcsak én) egyszerűen képtelen volt otthon elhelyezkedni.A férje elvesztette az állását,és utána egyszerűen nem találtak melót.Így kijöttek ide a rokonokhoz szerencsét próbálni.Kérdeztem,hogy nem hiányzik-e neki a hazája?? Azt mondta,hogy a nagy meleg nagyon hiányzik neki,de évente hazamegy látogatóba.Ők elvannak.Utána 2 órán keresztül arról szólt a téma,hogy hol nagyobb a munkanélküliség.Magyarországon,vagy Ausztráliában.Érdekes beszélgetés volt,hiszen mindketten a saját helyzetünket ismertük a legjobban. Nem fogod elhinni de még a cigány témánál is tudott übberelni..:)
ma 19:59!
Igazad van, itt is vannak áremelkedések. Én 3 éve élek Angliában. Amikor kijöttem, akkor egy heti bevásárlást kihoztam kb. 18-24 fontból. Manapság pedig kb. 24-30 fontból tudok bevásárolni. Én a szakmámban dolgozom, eddig minden évben legalább az inflációt követő emelést megkaptam. Az általad említett termék drágulása valóban kiugró, de én ilyen mértékű emelést nem tapasztaltam. Én mindig ott veszem a tejet, ahol olcsóbb. 3 éve 88 pennyért vettem tejet, ma pedig 99 pennyért.
"A szakmájában (könyvkötő,akárcsak én) egyszerűen képtelen volt otthon elhelyezkedni.A férje elvesztette az állását,és utána egyszerűen nem találtak melót.Így kijöttek ide a rokonokhoz szerencsét próbálni.Kérdeztem,hogy nem hiányzik-e neki a hazája?? Azt mondta,hogy a nagy meleg nagyon hiányzik neki,de évente hazamegy látogatóba"
Még mindig azt mondom, hogy ilyen helyzet mindenhol akad, ez csak egy-két példa... A munkanélküliség aránya biztosan meg sem közelíti Magyarországét! De szívesen meghallgatom hogy mik Ausztrália hátrányai, mit meséltek neked, mert konkrétumokat nem hallottam....
Sok a sorozatgyilkos arrafelé, jobb, ha tudjátok! Élni vagy meghalni, ha nő vagy, szó szerint!
http://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__ausztralia__2823732-mi..
Jövő márciusban úgy néz ki, ki tudok majd menni hosszabb időre. Ugyan nem tervezem, hogy kiköltözzek, de majd meglátjuk mi lesz.
Sztem Ausztrália nagyon jó hely, bár még nem voltam ott, de ha angol nyelvterületet kéne választanom, biztos oda mennék. Több ismerősöm is él ott, egészen pontosan Sydney-ben, és nagyon sokat mesélnek róla. Nagyon jó ott az életszínvonal, a szociális háló, a közbiztonság. Nem hiába az ausztrál nagy városok a világ legélhetőbb városai között vannak. A gazdaságuk stabil, nincsenek "rosszban" senkivel, de mégis benne vannak a világgazdaség vérkeringésében. Nem egy olvasztótégely, mint Amerika (bár tény, hogy ide is nagyon sokan vándorolnak be), nincsenek belpolitikai meg társadalmi konfliktusok. És persze nem utolsó sorban gyönyörű ország!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!