Ausztráliában lenne esélyem valami számítógépes szakmával (informatikus, programozó stb. ) elhejezkedni?
Miért nem használod az oldal keresőjét? Már sokszor le lett írva, hogy Ausztráliában rendkívül szigorú pontrendszer alapján történik a bevándorlás, gyakorlatilag csak diplomával, nagyon magas fokú nyelvtudással(IELTS 7.5) és legalább 3 év igazolt szakmai tapasztalattal lehet egyáltalán esélyed a kijutásra.
Szerintem maradj az EU-ban, mert jóval kevesebb a macera, mivel sem munkavállalási engedély, sem semmi más nem kell és az IT területen aránylag hamar álláshoz lehet jutni.(megfelelő nyelvtudással persze). Én magam is Londonban dolgozom programozóként, 2-2,5 év alatt elérhető egy olyan fizetés, amiből már tényleg kényelmesen lehet élni.(bár az első években sem nehéz megélni.)
"Bevándorlóként szerintem csak akkor, ha a tudásod messze meghaladja a bennszülöttekét, vagy merőben más, s van rá igény."
Ez nem igaz! Az IT területen legalábbis nem igaz, mert itt nagy a hiány a valóban a szakmához értő emberből, ezért kapkodnak érted! Ausztráliát nem ismerem, de én magam Angliában kerestem IT-s állásokat és gyakorlatilag nem én kerestem, hanem a munkaadók kerestek meg.
Én meg Ausztráliáról írtam, amit nem ismersz. De azért odaveted, nem igaz.
Lehet, hogy tényleg nem. De ha azt írod, nem igaz, az ugyanaz, mintha azt írnád, hazudsz. A különbség árnyalatnyi.
Meglehet tévedek. De abban biztosan nem, hogy azonos képességek mellett, normális ország saját embereit részesíti előnyben.
"hogy azonos képességek mellett, normális ország saját embereit részesíti előnyben."
Van benne valami, de aki kijut Ausztráliába és megkapja a letelepedési és tartózkodási engedélyt, az a szavazáson kívül minden jog megilleti, így nem tehetnek különbséget állampolgár és állandó lakos között! Azt vettem észre hogy Nyugaton ezt komolyan veszik, nem úgy mint otthon.
A lanyom ket vejem a IT-ben dolgoznak azt mondjak, ha turhatoen beszeled az angolt nem lesz problemad.
A munkahelyen rengeteg indiai es mas nemzetisegu sracok dolgoznak.
Ne felejtsd el Ausztralia az istennek legszebb viragoskertje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!