Lehet hogy furcsán, és szerintem sokaknak idiótán is fog hangzani vagy mégse? Ki szeretnék költözni Ausztráliába, de úgy mint egy "kalandor". Csak annyi dolog lenne nálam, amit magammal tudok vinni 1-2 csomagban illetve némi pénz.
Kérdezem én, hogy valakinek valamilyen rokona esetleg ismerőse próbálkozott már ezzel az elmúlt 20 évben? És ha igen, milyen "sikereket" ért el? (Nem feltétlenül ide jött ki, hanem bárhova)
[Angol nyelvtudásom ill. Barista nemzetközi papírom van, 19 éves vagyok]
Nemrég láttam egy műsort valamelyik külföldi adón: egy amerikai, fiatal srác akart bemenni Ausztráliába, szinte semmi sem volt nála, simán kiszúrták a reptéren és "kihallgatták".
Most nem merülök bele jobban, de leellenőrízték mindenét, telefonálgattak ismerősök után- ő is hasonlóképp volt, mint te. Nincs sok esélyed, menj inkább máshova kalandot keresni..
Le a kalappal! Eleg tokos vagy...
En azt mondom, ha azt a 600-at erre szantad, akkor probald meg! Egy kinti abszolut-vesztelefonszamot minden esetre szervalj valahonnan.
Nekem is mindig az volt az elvem, hogy:
"Inkabb bukjam be, mintsem hogy meg sem probaljam..."
A vilag mindenkie, csak valaki arra var, hogy hozza jojjon, valaki meg erte megy...
37F
en is neztem hasonlo v ugyanazat a programot es igen amikor megerkezel szepen visszaforditanak es meg olyanokat is akiknek ottani szallasa lenne, valakinel laknanak mert fennall a gyanu h illegalaisan doldozni akarsz. Ha kinn akarsz maradni szerezz egy turista vizumot, foglalj szallast, legyen visszajaegyed (talan tudod torolni ha kulon veszed biztositassal de nezd meg a felteteleket) es legyen munkahelyed itthon , belepeskor legyen nalad egy osszeg ami fedezi a kinntarozkodasod. Ne legyen nalad etel azok kozul sokat atvizsgalnak ha hus/tej termeket viszel be v friss gyumolcsot akar 220 dollarra buntethetnek (fertozest hordozhat)
es habarmijen narkotikumot fogyasztottal akkor ne azzal a taskaval utazz amiben benne volt, a kutyusok kiszurhatnak a repteren . Ha bejutottal akkor maradj ott ha nem csipnek el kozben .
Persze megkimelheted magad es jelentezhetsz vizumert persze draga es nem minden szakmat keresik. ?De van tanulo vizum amivel reszmunkaidoben dolgozhatsz.
Tudom a fentiek tulzasnak hangzanak de ha mar kifizetted a repjegyet akkor nem akarnal azzonnal visszafordulni, es volt olyan pasi akit azrt kuldtek haza mert tul sok ruhat vitt(1 hetre ment es volt nala 5 gyatya meg 15 also)
az is gyanus ha tul keves cuccot viszel.
http://www.youtube.com/watch?v=YWW67DVgVOM&feature=related
ez egy vidi meg tobb is van ott nezegesd meg oket persze a legtobb a "drogosokrol" van de ezen a programon mutatnak egy csomo hasonlo esetet mint a tied lenne . Persze csak ha jol ertettem amit irtal.
Szia,
Nem tudok Neked privat emailt kuldeni. Az alabbi informaciot tudtam meg egy lanytol aki 20 honapja volt itt, Brisbane mellett, angolt tanulni. 16 eves, de a nyelv tanulasban, a kor nem szamit.
Egyebkent, tudsz talalni munkat. Mosogatas, takaritas, valamit, feketen is.
Nem kell feltetlen az iskolaban lakni. Talalsz privat szobat, olcsobban.
Itt van egy resze az emailnak amit a kislany kuldott.
"Mivel a pénzügyeket többnyire nem én intéztem, megkérdeztem anyukámat hogy is voltak a dolgok, ő azt mondta nekem, hogy az iskola kb. heti 200$-ba került, ahol én csak angolt tanultam, méghozzá heti 40 órában, nemzetközi diákokkal vegyesen a világ minden részéről a Shafstonban. Ezen kívül mivel 16 éves fejjel még nem tudtam volna magamról gondoskodni, úgynevezett HomeStay-ben voltam elszállásolva az iskola által, ami még heti 200$ volt, és ez az ár tartalmazta a szállást és az 'ellátást', valamint vittek engem erre-arra és foglalkoztak a gondjaimmal-bajaimmal :-)
Mikor én kértem vízumot akkor ahhoz már nem emlékszem pontosan milyen papírok kellettek, de pár orvosi lelet, bankszámlakivonatok és hasonlók biztosan... Viszont a vízum kiadásának folyamata nem 2 nap szóval arra kellene több időt szánni. Én Student Visa-val mentem ki, aminek komoly és szigorú feltételei vannak.
Nekem a készülődésben sok segítséget nyújtott a Budapesti AIEC iroda akik pontosan ilyen esetekkel foglalkoznak, mikor valaki menne, csak nem tudja még hogy s mint. :-) A vezetéknevére már nem emlékszem, de nekem Gabi volt az ügyintézőm, őt mondjuk pont nem ajánlanám mert nagy hibákat vétett ami miatt egyszer majdnem még a suliból is ki akartak rúgni ( egy rosszul kitöltött papír ahol egy X véletlen rossz helyre került akkor még gyenge angol tudásom miatt, de ez most mindegy is.. ).
most éppen ausztráliában, darwinban vagyok és szerintem a 600E forintodal ami mellet még nincs repülő jegyed csak 1 hónapig húznád mert itt minden nagyon drága de sok a munka.
1 kg banán 14 dollár.
birom az ilyen kis kalandvagyokat :)
Hat turistavizumot lehet ingyen neten igenyelni, azt egy evre igaz 3 havonta el kell hagynod az orszagot. de viszont ha te feketen akarsz itt dolgozni az nem a legjobb otlet, mert ha megtudjak, nem keves penzre buntetnek, aztan az egesz eletedben fizetheted a magyar fizetesedbol.mivel meg fiatal vagy inkabb probalj meg egy rendes szakmat osszehozni,tanulj meg minel jobban angolul, gyujtogess kozben es par ev mulva probalkozz meg egy kicsit legalisabb modszerrel :)Es meg mindig nem leszel lemaradva semmirol:) en 23 vagyok es egy eve vagyokitt.se szakmam, se angol tudasom... csak egy kettos allapmolgar ferj, aki itt szuletett de mo-on nott fel es igy ismerkedtunk meg...aztan szerelem ... es a lehetoseg egy jobb eletre :)ugyhogy en nagyon ajanlom Ausztraliat es szerintem ne rontsd el a lehetosegeidet ilyen bohokas otlettel :) es sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!