Hol tudom a turista vízumot interneten igényelni? Mennyibe kerül? Mennyi idő alatt jön meg?
Ááááá, már látom : Ausztrália... :-DD
Nos, ha nem tudsz jól angolul, akkor azt javaslom, hogy a böngésződre (Explorer vagy Firefox) telepítsd a Google-eszköztárat!!!
Ebben van egy nagyon hasznos szolgáltatás : 1 gombnyomásodra lefordítja a weboldalakat magyarra, bármilyen nyelvről! ("Weboldalak lefordítása azonnal")
Én is most ezzel néztem meg az általad mutatott linket, azonnal megtaláltam a turista-vízumra vonatkozó leírást.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mivel az Ausztrália kategóriába írtam a kérdést, így szerintem nyilvánvaló, hogy Ausztráliába szeretnénk utazni a férjemmel és a kislányommal rokon látogatóba!
Mik a feltételei, hogy biztosan megkapjuk?
Mi tavaly igényeltük a neten (jó ha van valaki aki jol tud angolul a kitöltésnél). 1-2 napon belül jött az engedély szinté neten.
Az a jó, ha minél több mindened van itthon amit itthagysz, lakás, auto, vállalkozás, pénz, egyéb ingatlan, mert akkor elhiszik hogy vissza akarsz jönni és könnyebben kiengednek.
Nem kell oda semmi vagyonnyilatkozat, meg egyéb firlefranc, mióta EU-s állampolgárok vagyunk és túristának vagy bizniszelni megyünk.
Igazából a vízum megadása szinte automatikus. Az Immigration Office honlapján töltsd ki a formanyomtatványt és küldd be elektronikusan, onnan automatikusan mennek a dolgok. Ha nem azt írtad, hogy tüdőbajos és AIDS-es bűnöző vagy :-) akkor hamarosan megérkezik a vízum. Igaz, hogy azt javasolják, a tervezett utazásod előtt kb. két héttel igényeld meg a vízumot (ami egy évig érvényes; egyvégtében max. 3 hónapot tölthetsz ott, de többször is beléphetsz vele), de nekem 2 perc (!) múlva kiküldték e-mail-ben. Nyomtasd ki, vidd magaddal (biztos, ami sicher alapon), de spéci tőlem a kinyomtatott példányt sehol nem kérték; belépésnél online nézték meg, hogy van-e érvényes vízumom.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!