Volt e olyan aki nem csak hogy járt Ausztráliában,hanem még a Vörös sziklát(Uluru) is látta?
Ayers Rock-nál két nagy vörös buci van a semmi közepén, az egyik Uluru, a másik Kata Tjuta.
Ausztrália talán legmelegebb része. Ráadásul iszonyatos mennyiségű apró légy van, amit tilos írtani. Vagy hálót húzol a fejedre, vagy légkondis helyre mész -a hűvöset nem szeretik, szinte helyben visszafordulnak az ajtónál.
6
Jártam ott, tapasztalatból mondom.
Ausztrál télen minuszok is vannak. Én májusban jártam ott, amikor elvileg átmeneti időszak van, de reggel 8-kor már 25 fok volt. E körül jönnek elő a legyek.
Bizonyos időszakokban az aboriginek rendezvényei vannak, ilyenkor az Uluru nem látogatható. 2019 óta tilos felmászni rá.
Ha már Ausztráliába méssz, érdemes megnézni egyszer.
Ha nem hideg évszakban méssz érdemes egyből hálót venni a fejedre az ajándékboltban.
Van ott valami aborigin skanzen.
Egyébként 2019-ig 37-en zuhantak le a buciról, s haltak bele.
Napkeltét és napnyugtát érdemes megnézni, de nem mindenütt fényképezhetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!