Jordániáról mik a vélemények? Érdemes oda menni nyaralni?
Én kétszer is voltam ott. Persze, hogy érdemes. Európához képest elég egzotikus. Amit ajánlok, azok egyrészt a nagyobb városok: Amman, Aquaba stb, másrészt a Holt-tengerbe érdemes bemenni, Petra is gyönyörű hely, Nebo hegy, ilyesmik. Ha lehet, érdemes buszos idegenvezetős túrára menni.
Előtte viszont nem árt a helyi szokásokból felkészülni: naponta 5X bezengi a városokat a müezzin (igen, hajnali 5kor is :D), a nők lehetőleg ne legyenek térdig érő vagy rövidebb szoknyában, ill. a válluk / felkarjuk ne nagyon látszódjon ki, dekoltázsra is figyelni - különben "megnézik" az illetőt az utcán. :) Persze semmi "komoly", ezek csak helyi szokások. A csapvíz többnyire hasmenést okozhat, ezért úgy kell készülni, hogy mindig palackozott vizet vagy üdítőt kell venni - és kell, mert nyáron igen meleg van. A piacok poén helyek, ahol szokás "alkudni" az árura (azt hiszem eleve úgy alakítják ki az árakat, hogy lehessen egy kicsit alkudni belőle). :)
Igen érdekes a kultúra, a városok is máshogy néznek ki, és máshogy zajlik bennük az élet. Tömegközlekedés szinte nincs is, helyette taxisok vannak (emlékeim szerint kb. olyan árban, mint itthon a tömegközlekedés). Az utcák úgy rémlik tisztábbak voltak, mint Budapesten.
Nem éppen pihenésre / láblógatásra ajánlom (kivéve talán Aquaba, ahol ott a tengerpart), inkább a (kulturális) izgalmakra vágyóknak. :)
Szia! En 4szer voltam kinnt Jordaniaban.
Szeretem nagyon, sok baratom van, kedvesek az emberek, szeretik a magyarokat nagyon.
A viz, ahogy az elottem szolo mondta szukseges.
En jobban preferalom az egyeni utakat, mert az utazasi irodas megldas jelenleg nagyon draga Jordaniaba, nem ugy mint regen a Jordan Tours-nal.
Az arusokkal megeri jo kapcslatot kialakitani, es csak az utolso napokban vasarolni mert sokkal jobb arat mondanak.
Igeny szerint valaszthato, magasabb es alacsonyabb kategoriaju hotel.
En az alacsonyabbat reszesitettem elonyben, mert max aludni jartam b meg zuhanyozni, mindig voltam valahol.
Strandolni es norcelingozni kijartam a Royal Diving buvarklubba. Ez Aqabatol kb. 30 kilometer, de van sajat buszuk.
Viszont draga lett a belepo. 10 JOD 300-al lehet szamolni.
Snorceling cuccot megeri sajatot vinni otthonrol!
Amman es Nebo-hegy szerintem hanyagolhato.
Petra fantasztikus, es a Dana reservatum is ahol sajnos nem voltam csak kepen lattam.
Ezen felul erdemes kint toletni egy ejszakat a sivatagban a Beit Ali Lodge-ban. Party, lehet quadozni, lehet holegbalonozni, jepszafari, es az ejszaka felejthetetlen egy satorban, de lehet valasztani bungalt is.
Rengeteget tudnek neked meselni sok minderol.
Ha belevagos vagy, vagytok, rengeteg erhetoseget tudok neked adni, hogy egy remek nyaralasod legyen kinnt.
Elore szolok julis augusztusban altalaan 55-58 fok van!!!
Haha :D legszebb orom a karorom :D nekem is volt ilyen, nekem elfagyott par orara a nagy labujjam.
Nem volt elkekulve viszont 53 fokban jeghideg volt.
Cipo is jo, a Japanese Grdent erdemes onnaloan is megnegnezni, cpio nelkul tovabbra is Royal Diving bar koltseges lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!