Ezen a nyáron Marokkóba fogunk menni. Minden jó volt örültünk is neki addig amíg barátnőm azt nem mondta hogy csak hosszú nadrágba járhatunk az utcán pulóverbe stb. Aki volt mar Marokkóba segítsen mar hogy megis hogy kell majd öltözködni hogy ne sertsük meg a vallásukat
Előre is köszönöm a válaszokat !( a helyesírási hibák miatt bocsi csak telorol vagyok)
Utazással kapcsolatban mindig a konzuli szolgálat oldalait szoktam segítségül hívni.
Ezt írja Marokkónál:
Öltözködés: Marokkó iszlám ország, de az öltözködési szokások nem szigorúak. Nem célszerű azonban a túlzottan nyitott ruházat.
2014. febr. 22. 21:10
2/7 anonim válasza:
Pulóver, ekkora hülyeséget. Polár kabát kell a 45 fokban, az iszlám azt írja elő:). Viccen kívül, hosszú nadrág, hosszú ujjú ing a legideálisabb (Én Iránban így voltam, 40-45 fok volt, ki lehet bírni, egyáltalán nem vészes), de nem köveznek meg, ha ezt nem tartod be. Azért váll semmiképp se legyen kint, és legalább térdig érjen a nadrágod. Barátnőd meg hosszabb felsőt vegyen, ami eltakarja a fenekét. Ha bizonytalan vagy, vegyél ruhát ott, barátnőm is így járt el. Mivel az itthoni hosszú ruhái alapvetően hideg időre voltak kitalálva, így első dolga az volt Iránban, hogy vett egy helyi ruhát, ami egyrészt megfelelt az előírásoknak, másrészt mivel a sivatagi éghajlatra volt kitalálva, így nem főtt meg benne.
2014. febr. 22. 21:16
3/7 anonim válasza:
Bár én még sosem voltam ilyen országokban-de szerintem bő, vászon, vagy valamilyen lenge, természetes anyagù hosszú ruhával, nadrággal, felsővel nem fogsz rosszul járni, legalább a bőröd sem ég le.:-) Cserépvárosban, indiai boltokban be lehet szerezni ilyesmit.
2014. febr. 22. 22:33
4/7 anonim válasza:
Gondolom barátnőd még nem járt Marokkóban.
Hová mentek? Nem mindegy, hogy Agadirba pl, ami egy üdülőváros teli külföldi turistákkal, vagy az országban fogtok mászkálni. De alapvetően: kb térdig érő szoknya, nem fedetlen váll, (több okból, Marrakechben 40-42 fok is lehet) valami fejfedő. Lenge vászonnadrág, ing jó lehet. Casablancaban az óceán mellett nincs nagyon meleg, 28-30 fok, de az állandó szél miatt nem érzed, simán ki lehetett bírni farmerban.
Szóval. Hová mentek?
2014. febr. 23. 09:50
5/7 anonim válasza:
ÁÁÁ, ez miatt ne aggódjatok, Marokkó, az iszlám országok közül az egyik legnyitotabb. Gondolom turista övezetben lesztek, ott azt vehettek magatokra, mai nektek a legkényelmesebb. Vallásukat nem fogjátok megsérteni, mert ti nem tartóztok az iszlám kultórához. Én inkább, sokkal jobban arra figyelnék, hogy ússzam meg, hogy ne csapjanak jól be. Tudom, hogy nem volt kérdés, de borzalmasan rámenősek, mindenért pénzt kérne, és egy jó tanács, az árakat minimum a felére lealkudni.
2014. febr. 23. 19:50
6/7 anonim válasza:
Szerintem Tunéziában rosszabbak, mint Marokkóban. Valahogy másképp rámenősek. De tény, ha valamit nem akarsz megvenni, akkor ne fogd meg. És legyél határozott. Turista övezetekben, pl Agadirban is, vannak fix áras boltok, ha nem akarsz alkudozni, oda kell menni.
Ruházatra: pl Marrakechben teljesen megszokott, hogy anyuka teljes beöltözve megy az utcán fején kendő, de ők az arcukat nem takarják el, vele a lánya, akinek kint a hasa a topból, apuka meg szigorúan előttük megy.
Nem kell félni tőlük.
2014. febr. 23. 21:43
7/7 anonim válasza:
Talán fontos lehet: tudomásom szerint az utcán nem tolerálják az intim megnyilvánulást, mint pl. a csókolózás, vagy csók.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!