Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Az ingyen szállás Tenerifén...

Az ingyen szállás Tenerifén tényleg nem kamu?

Figyelt kérdés
2009. okt. 15. 11:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Hm... Mi tájékozódunk az árakról, ha valahová megyünk, így mindig tudjuk, hogy a mi utazásunk drágának számít-e .... :)))

Viszont pont ennél az utazásnál nem néztük az árakat, már idejekorán lefoglaltuk, ugyanis nászúton voltunk! Főszezonban, július végén voltunk Gran Canarián, Las Palmas szigeteken, Playa del Ingles város, 4*-os hotelben. Csak ebben az egy utazási irodában és csak azon az egy napon néztünk több utazást, és ez a szálloda tetszett. Hotel Catarina, 4*

[link]

Személyenként 500 Euro volt, és természetesen mindent az utazási iroda intézett, természetesen főzőcskézni sem kellett, "félpanziós+" ellátással. Egy feltűnően szép elrendezésű, hangulatos, zegzugos udvar pálmafákkal, medencékkel (napozóágy, minden benne az árban), több étterem bár, inclusive néhány sportlehetőség (reggeli torna, gyerekeknek játszóház amire emlékszem), igazi élmény volt! Hajszárogató a szobákhoz tartozó fürdőben, a szobában telefon, tévé, 5-6 nyelven tévéadó (németek is), és a központilag vezérelt klíma is jól jött júliusi forróságban!

Nemcsak az itthoni elintézés volt egyszerűbb, a repülőtérre érkezve egyszerűbb volt megtalálni, melyik buszra ülünk. Igencsak bizonytalan lettem volna spanyol és angol nyelvtudás nélkül, hogy melyik busz visz majd el pont oda, ahová kell, ha ezt magamnak kellett volna intézni, idegenben ez nem mindegy(!)...

Kipróbáltuk kíváncsiságból pár helyi (olcsóbb) éttermet, és az árak ott sokkal drágábbak, mint pl. Horvátországban! Az élelmiszerboltokban is körülnéztünk, hogy megismerjük az országot, és édességet vettünk...stb, így az ottani árakról is tájékozódtunk. Egyébként mi csak min. félpanziós ellátással voltunk eddig nyaralni, és hogy az országot, ottani életet megismerjük, mindenhol megyünk más étterembe és vásárolgatni is. Pár alapélelmiszernek az ára a magyaréhoz hasonló, de a legtöbb jóval drágább, és szerintem alacsonyabb minőségű (édességek, üdítők, tisztálkodási szerek), így ha ott kellett volna megvenni a főzéshez az alapanyagokat, drágább lett volna, mint otthon vagy pl. Horvátországban!

Voltak butikok, fodrászat, kozmetikus is a hotelben, ezeket nem vettük igénybe, és az összes bárt sem próbáltuk ki, tenisz és az ott szervezett kirándulási lehetőségek a környékre sem voltak benne az 500 euróban.

Tehát nem last minute, hanem egy főszezonos úton voltunk,ugyanez júniusban, augusztus 2. felében már olcsóbb lett volna!

Most a Google-ba beírva kidobott egy Last Minute utat, ha valaki pont most indul: 1 hét 257 Euro!!

Az ismert, magas minőséget szem előtt tartó Riu Hotel pont a szomszéd hotelünk volt, valóban nagyon szép az épület kívülről (belülről nem láttam), és szabadon választhatóan félpanzióval vagy saját ellátással:

[link]

Remélem, hasznos ez az infó is, és döntse el mindenki maga, mire mennyit fizet... :)

Javaslom, érdeklődjetek, nézzetek körbe (a neten is), sok lehetőség van!

2009-10-19 01:04

2010. szept. 6. 17:27
 12/12 anonim ***** válasza:

Tényleg nem kamu, tényleg volt és gondolom van is még ilyen lehetőség.

" Az egyik angol nyelvű közgáz könyvem így kezdődik: nincs olyan, hogy ingyen ebéd. Ebben az esetben, nincs olyan, hogy ingyen szállás. Ha hivatalosan ingyenesnek is írják le, hidd el, megfizettetik veled az árát máshol."

Te pedig dobd ki azt a könyvet, ha nem tudod értelmezni. :-) Na jó, segítek: valóban nincs ingyen ebéd, csak nem mindegy ki fizeti a számlát! Ha nem én, és nem olyan valaki akinek utána hálával tartozom hanem egy teljesen idegen jótevő, akkor számomra ingyen volt. Így már érted?

Ilyen értelemben mégis csak van ingyen ebéd.

100ft-os repjegy is gyakorlatilag ingyen van és egy időben rengeteg ilyet osztottak. Sokszor voltam és sose érdekelt, hogy igazából a légitársaság mennyit bukik rajtam, aki az ingyen repülésem költségeit állja.

2014. júl. 11. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!