Kell e vizum Algériába és hol talâlok olcsòn szállást és repjegyet?
"A magyar állampolgárok beutazása vízumkötelezett. Az útlevélnek a tervezett beutazás napjától számított fél évig érvényesnek kell lennie. A vízumhoz 3 db fénykép és 3 (francia nyelven) kitöltött vízumkérő lap szükséges. Látogatóvízumhoz a polgármester által hitelesített meghívólevélre van szükség. A vízum 30 napos tartózkodásra jogosít."
Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy Algéria alább felsorolt részei kiemelten veszélyesnek minősülnek és ennek megfelelően a Külügyminisztérium a konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI törvény alapján nem javasolja az utazást a következő területekre: az ország teljes déli része (Bechar, Tindouf, Ardar, Tamanrasset, Illizi wilayák /megyék/ területe), valamint a líbiai és tunéziai határ mellett Tebessa várostól délre 50 km-es sávban fekvő, és a tunéziai határ melletti 50 km-es sávban fekvő területek, továbbá az Algírtól keletre található Boumerdès, Bouira és Tizi Ouzou wilayák /megyék/ területe. Továbbá elővigyázatosság szükséges az Algírtól keletre található Bordj Bou Arreridj, Bejaia és Skikda wilayák területén.
Továbbra sem javasoljuk az országba történő egyéni szervezésű, turisztikai célú beutazást. Problémamentesek a biztonsági kockázatok figyelembevételével szervezett üzleti célú, elsősorban nagyvárosokra koncentráló üzleti látogatások valamint a családlátogatások. Halaszthatatlan beutazás esetén javasoljuk a helyi viszonyokat jól ismerő kísérővel és repülőgéppel történő utazást. A beutazásra nem javasolt, valamint fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek a hatóságok intézkedései miatt bizonyos időszakokban külföldiek által nem látogathatóak.
Repjegy matrix.itasoftware.com , esélyesen Lufthansa vagy Air France lesz a legjobb ár, de így se úszod meg 90-100 alatt.
Szállás az igényeidtől függ, olcsó hotelek és diákszállók a hostelz.com-on vannak, ami több foglaló oldal árösszehasonlító oldala.
A minisztériumi figyelmeztetéseket meg le kell szarni, minden második picit is "egzotikusabb" országra rácsapják ezeket, főleg ha történik valami esemény, mint az olajkút elleni támadás. Ezt a távolság (1500km Algírtól) kb. ahhoz tudnám hasonlítani, hogy a magyar rendőrség adna ki figyelmeztetést egy párizsi terroristatámadás miatt... Na, ennyire kell hallgatni a Külügyre :)
"A minisztériumi figyelmeztetéseket meg le kell szarni,"
Ja, tényleg. Jó magyar szokás szerint ne hallgassunk senkire, mert úgyis csak mi vagyunk okosak, mindenki más hülye. Algéria nem véletlenül van a veszélyes országok listáján! Valós veszély az emberrablás, gyilkosság, stb. Nagyon erős a terrorista tevékenység az országban, a fővárost, Algírt csak külön engedéllyel és kísérővel együtt lehet elhagyni, mert ezen kívül nem tudják garantálni a biztonságot.
"A minisztériumi figyelmeztetéseket meg le kell szarni,"
"Ja, tényleg. Jó magyar szokás szerint ne hallgassunk senkire, mert úgyis csak mi vagyunk okosak, mindenki más hülye."
Szerintem a média csinálja ezt meg azért van hogy senki ne menjen oda,de szerintem annyira biztonságos Algéria mint Franciaország vagy Görögország vagy épp Spanyolország...
",de szerintem annyira biztonságos Algéria mint Franciaország vagy Görögország vagy épp Spanyolország..."
Oké, akkor csak menj. Ismerem Algéria és a környék országainak biztonsági helyzetét, és a közbiztonság nagyon messze van az európai átlagtól.
Kinn éltem 11 évet és azóta is két évente járok vissza, ma már messze van a veszélyes kategoriától.
Ma már olyan veszélyes mint Egyiptom, vagy tunézia, csak rosszabb a marketingje.
Szállásokat illetően érdemes 4-5* os szállodát választani.
Árat nem tudok mondani de megnézhetem ha kell.
Nagyon szeretik ha valaki tiszteli a hagyományaikat, úgyhogy érdemes előtte utána olvasni, vagy engem kérdezni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!