Fekete Afrika országok közül melyikben lehet biztonságosan menni?
Akármelyikbe, leszámítva a belháborús helyeket, szóval mondjuk ne Kongó DK-ba vagy a Közép-afrikai Köztársaságba menj. Az árszínvonalakkal azért legyél tisztában, Angola, Gabon és hasonló társaik kb. 2x olyan drágák, mint Magyarországok (persze turista szempontból).
Én Ugandában és Ghánában voltam, mindkettő biztonságos és a betegségek ugyanannyira vannak jelen, mint mondjuk Thaiföldön vagy hasonló, tradicionálisabb egzotikus célpontokon.
Dél-Afrika nem veszélyesebb Kenyánál, mindkettő regionális szinten magas bűnözési aránnyal rendelkezik és bizonyos városrészek életveszélyesek. De ahogy egy hozzánk érkező turistát se borsodi cigánygettókba irányítunk, hanem az ország maradék 95%-ba, úgy te sem Kiberában (Nairobi szegénynegyede) fogsz járkálni végig.
Ennyire.
Fehér ember nekik milliárdos, akit ki kell rabolni. [link]
Egyrészt vallási témákat nem itt kell megbeszélni, mert nem tartozik a kérdéshez, másrészt pedig minden vallásnak vannak gyilkos szélsőségesei, de ezekben az emberekben van a hiba, nem a vallásban.
Egyébként az első válaszoló kb korrekt ötös listát adott. Kenya nem sokkal biztonságosabb, mint Dél-Afrika, csak jobb a híre. Ez a két ország elég jól ismert már, úgyhogy mernék ezekbe menni. Dél-Afrika közepén ott van még Lesotho is, ha Fokvárosból indulsz, máris megvan 2-3ezer kilométernyi utad.
Ugandába én nem szívesen mennék, biztos van jó része, de ugye az a bizonyos Kony is ott kezdte tevékenységét és nyilván most is vannak még ott "izgalmas" emberek.
Ja és Namíbiáról jókat olvastam, de nem tudok sokat az országról. Érdemes utánanézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!