Erdemes-e telen egyiptomba menni?
decembereben leszunk 1 evesek a baratommal, es szeretnek ezt megunnepelni egy kirandulassal :) a kerdes csak az h erdemes-e lenne telen egyiptomba utazni? jo volna tudni h decemberben milyen az idojaras ott, lehet-e furodni, tobb vagy kevesebb elmenyel-e gazdagodnank, stb.
orulnek ha irnatok valami hasznossat :)
elore is koszi
Egyiptomba a legjobb télen menni, akkor nincs hőség, ilyenkor a legideálisabb az idő a kirándulásokhoz, városnézéshez! :D
Igaz, októbertől márciusig nem lehet fürdeni a tengerben (a nyaralófaluk medencéiben azonban lehet, mert ezeket temperálják és a nap is süt, napközben 22-25 fokos a hőmérséklet).
Azt javaslom, hogy menjetek Kairóba 1 hétre, itt van a legtöbb látnivaló. A szálloda medencéjében pompásan tudtok majd fürdőzni, napközben napsütéses idő van, decemberben is rövidújjú pólóban fogtok járkálni.
Rendkívüli élmény Egyiptomban a karácsony és a szilveszter : azt gondoltam, hogy a muszlimok nem ünneplik a karácsonyt, de mégis egész nap az utcákon mindenki kedvesen odaszólt nekünk (látták, hogy európaiak vagyunk), hogy "Merry Christmas"... :D
Nyáron napközben nem nagyon lehet kimozdulni a szállodából a hőség miatt, inkább délután-este népesülnek be az utcák, de télen nincs ilyen gond.
Kairóban rengeteg látnivaló van : a Gizai piramisok, a Kairói Múzeum, a TV-torony (csodás panoráma van Kairóra), Kairó belvárosa, a kopt-negyed, az Alabástrom-mecset, a Khan-el-Khalili Bazár, a Fáraó Sziget...
Nyugodtan menjetek el decemberben, fantasztikus élmény lesz és nagyon jól fogjátok magatokat érezni!!! :D
(Mi már kb. 17 éve járunk ki rendszeresen a férjem munkái miatt, több, mint 10 éve lakásunk és autónk van Kairóban. 1 évig folyamatosan is kinn éltem, keresztül-kasul beutaztuk Egyiptomot, szóval van némi helyi ismeretem.)
Ja, a legfontosabbat elfelejtettem megírni : napközben verőfényes napsütés van, kb. 22-25 fok van Kairóban is, farmer, póló, ing, blúz a megfelelő ruházat...
Este (napnyugta után) lehűl a levegő, egy meleg kardigánt, pulóvert vigyetek magatokkal.
Nyaron: nappal 50 fok ejszaka -30
Telen: nappal: 45 fok ejszaka -35
valassz:D
23:22-nek
"... Nyaron: nappal 50 fok ejszaka -30
Telen: nappal: 45 fok ejszaka -35..."
Honnan vetted ezt az ökörséget?! 8-o
-30°C Alaszkában vagy Szibériában van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!