Aki járt már Egyiptomban a piramisoknál, tudna válaszolni erre a kérdésre?
Sok dokumentum filmben láttam hogy a riporter felmászik a piramisokra.
Ez igaz? fel lehet mászni akár a tetejére is? Nem balesetveszélyes? Nincs kordonnal lezárva/vagy tiltja valami tábla a felmászást?
Másik kérdés: Kell belépőt fizetni, hogy megnézd a piramist belülről? Kérhetek idegenvezetőt?
Köszi a válaszokat!
Kedves előző nem tudom hány hozzászóló.
A Khepos piramisra igenis fel lehet mászni, mivel novemberben mi is felmásztunk!
Jó nem a tetejéig, de 10-15métert tuti másztunk mi is, és az a többi turista is, aki még ott volt akkor.
Körbe van egyébként kerítve az összes piramis, és minden sarkán áll egy őr hatalmas gépfegyverrel, egyedül a fent említett piramisnak az egyik oldalára lehet csak felmászni.
A Kheops és a Mükerinos piramisba lehet bemenni, természetesen külön jegyet megváltva, de a Kheops látogatása már évek óta limitálva van, (talán 500fő/nap)
oda mi sem jutottunk be, csak a Mükerinosba. Bár inkább csak élmény volt, h később elmondhatom, h jártam a piramis belsejében, igazából nem volt ott sem festett fal, sem hieroglifák. A Khepos viszont szépen díszített, oda érdemes bemenni, csak előbb kell jegyet venni kb 2 héttel a neten.
Ha utazási irodán keresztül mész Egyiptomba, és náluk mész kairói fakultatívra, akkor lesz idegenvezetőd. Egyéni szervezésben pedig nem biztos h javaslom:)
amúgy lehet, hogy azért írják sokan, hogy nem lehet felmászni rá, mert nagyon sokan nem mennek el a Kheopsz másik oldalára.
Mikor mi mentünk a kb 60főből csak mi(2fő) találtuk meg, és másztunk fel rá.
Bár sajnos a jelenlegi helyzetben nem hogy felmászni nem lehet rá, hanem meg sem lehet közelíteni:(
Én 2000-ben voltam, akkor még mészhattál bátran. 2001-2002-ben találták ki, hogy nem lehet mászni, csak a Khepos piramisra.
De az igazság az, hogy ha van elég pénzed, akkor azt csinálsz bárhol bérmit amit csak akarsz Egyiptomban.
Szerintem a filmesek zsebből kifizetik az ilyeneket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!