Ha Egyiptomba nem szervezetten, utazási irodával akarok menni, ha csak úgy magam, drágábban jön ki?
Nehéz elintézni a vízumot? Milyen árban szoktak lenni a repjegyek?
Nem akarok több csillagos szállodákat, mert nem azért mennék ki, de nem tudom, amúgy milyen ügyintézések vannak.
Nézd, aki nem bírja a piszkot és olcsón akar utazni az ne menjen az afrikai kontinens és India közelébe. ;-)
Szerintem most ad fel, hogy ezt tisztán csótány/patkány/stb mentesen megúszod és akkor jól is érezheted magad.
Én Kairó leggázabb hostelében szálltam meg az első nap (Sultan hostel), na onnan minden már paradicsomi tökélynek tünt. :)
Összel jobb utazni szerintem.
Nem akarom koszmentesen megúszni az utat, a patkányokat elviselem, szúnyogokat, stb, de a csótányoktól tényleg irtózom...De mint mondtam/írtam, eddig azzal csak Spanyolországban, három csillagos szállodában találkoztam, ahol dolgoztam...
Amúgy voltam már Mauritániában és Maliban is pl, szóval semmi bajom a nomád körülményekkel...és még egy érdekes dolog, hogy nem Mauritániában lett hasmenésem, mikor a paicon vett kaját ettük, hanem Marokkóban egy 4 csillagos szállodában a vacsorától...
Ősszel érdemes kimenni, főleg ha fürdeni is szeretnél a tengerben, mert tavasszal még elég hűvös. Én 3x voltam Egyiptomban, mind3x irodával. A 4-5*-os szállodákban nem voltak rovarok, se rágcsálók. Az ottani 4* általában az itteni 3*nak felel meg.
Voltam Cairóban... hát ha szereted az embereket, a tömeget a nyüzsit, és bírja a szemed és a gyomrod azt a nyomort, ami a város nagy részében uralkodik, csak akkor keresd fel magán úton. Sok rovar, patkány, döglött állatok a kanálisokban, rettentő nagy szemét. Rengeteg a zsebes, erre oda kell figyelni, persze becsületes ember is akad szép számmal. Csak akkor vágj neki egyedül, ha nagyon jól beszélsz angolul, vagy oroszul (az oroszt talán jobban is beszélik). Vízum a reptéren $15. Mindenütt alkudni kell, persze a turistán még lealkudva is jó nagy hasznuk van.
Egyiptom a világon a legtutibb, én zeptemberben voltam egy hetet Hurghadaban a tenger parton 4 csillagos szállódában. Megérte, mert egy cótánnyal nem találkoztam.:)
Mi az Anubis travellel mentünk é jól megszervezett programok voltak szerintem olcsóbban mint egyénileg.
Luxort és Kariót nem szabbad kihagyni.
És bizony alkudni ezerrel, ha szőke a hajad és kék a szemed könnyű dolgod lesz.:)
nezd meg az expedia.de ott becsböl tudsz repülni es nem draga,ki lehet fogni
nalunk minden dragabb 120e körül van mi pl 5 napot voltunk 60e/fö de all inkusive es a szalloda is csodas volt ami sztem nem sok egy ilyen utert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!