Kezdőoldal » Utazás » Afrika » Ha Egyiptomba nem szervezetten...

Ha Egyiptomba nem szervezetten, utazási irodával akarok menni, ha csak úgy magam, drágábban jön ki?

Figyelt kérdés

Nehéz elintézni a vízumot? Milyen árban szoktak lenni a repjegyek?

Nem akarok több csillagos szállodákat, mert nem azért mennék ki, de nem tudom, amúgy milyen ügyintézések vannak.

2010. dec. 11. 10:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nézd, aki nem bírja a piszkot és olcsón akar utazni az ne menjen az afrikai kontinens és India közelébe. ;-)

Szerintem most ad fel, hogy ezt tisztán csótány/patkány/stb mentesen megúszod és akkor jól is érezheted magad.

Én Kairó leggázabb hostelében szálltam meg az első nap (Sultan hostel), na onnan minden már paradicsomi tökélynek tünt. :)

Összel jobb utazni szerintem.

2010. dec. 14. 23:33
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem akarom koszmentesen megúszni az utat, a patkányokat elviselem, szúnyogokat, stb, de a csótányoktól tényleg irtózom...De mint mondtam/írtam, eddig azzal csak Spanyolországban, három csillagos szállodában találkoztam, ahol dolgoztam...

Amúgy voltam már Mauritániában és Maliban is pl, szóval semmi bajom a nomád körülményekkel...és még egy érdekes dolog, hogy nem Mauritániában lett hasmenésem, mikor a paicon vett kaját ettük, hanem Marokkóban egy 4 csillagos szállodában a vacsorától...

2010. dec. 15. 14:18
 13/16 A kérdező kommentje:
Amúgy booking.com-on néztem szállást elég olcsón. Képek alapján elég színvonalasnak nézett ki...Csak repjegyek drágák...már utazási irodai prospektusokat is néztem, vannak egész jó utak, hajóval, vonattal...szerencsére még van pár hónapom, lesz idő kitalálni. De még várom a hasznos tippeket!!
2010. dec. 15. 14:21
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

Ősszel érdemes kimenni, főleg ha fürdeni is szeretnél a tengerben, mert tavasszal még elég hűvös. Én 3x voltam Egyiptomban, mind3x irodával. A 4-5*-os szállodákban nem voltak rovarok, se rágcsálók. Az ottani 4* általában az itteni 3*nak felel meg.

Voltam Cairóban... hát ha szereted az embereket, a tömeget a nyüzsit, és bírja a szemed és a gyomrod azt a nyomort, ami a város nagy részében uralkodik, csak akkor keresd fel magán úton. Sok rovar, patkány, döglött állatok a kanálisokban, rettentő nagy szemét. Rengeteg a zsebes, erre oda kell figyelni, persze becsületes ember is akad szép számmal. Csak akkor vágj neki egyedül, ha nagyon jól beszélsz angolul, vagy oroszul (az oroszt talán jobban is beszélik). Vízum a reptéren $15. Mindenütt alkudni kell, persze a turistán még lealkudva is jó nagy hasznuk van.

2010. dec. 25. 16:42
 15/16 emlya ***** válasza:
48%

Egyiptom a világon a legtutibb, én zeptemberben voltam egy hetet Hurghadaban a tenger parton 4 csillagos szállódában. Megérte, mert egy cótánnyal nem találkoztam.:)

Mi az Anubis travellel mentünk é jól megszervezett programok voltak szerintem olcsóbban mint egyénileg.

Luxort és Kariót nem szabbad kihagyni.

És bizony alkudni ezerrel, ha szőke a hajad és kék a szemed könnyű dolgod lesz.:)

2010. dec. 31. 06:14
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

nezd meg az expedia.de ott becsböl tudsz repülni es nem draga,ki lehet fogni

nalunk minden dragabb 120e körül van mi pl 5 napot voltunk 60e/fö de all inkusive es a szalloda is csodas volt ami sztem nem sok egy ilyen utert

2011. jan. 1. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!