Járt mostanában valaki Egyiptomban?
Bár nem voltam még soha Egyiptomban, de mivel alapból mindig csak bukni lehet a visszaváltáson, azt tanácsolom, hogy mindig csak annyit válts be, amennyire épp szükséged van.
Ha csak az AI száláson pihensz nagyrészt, akkor főleg felesleges, borravalóra a dollár meg EUR is tökéletes, a többire meg váltasz be, amennyi kell.
De miért buknék a váltáson? Ha marad, akkor hazahozom, és váltóban visszaveszem nem?
Másik kérdésem, hogy mennyire szigorú a reptéri ellenőrzés amikor befelé megyek? Vinnék magammal a régi pénzeimből, hogy cserélgessek, vagy eladjak, na lényeg, hogy ilyen numizmatikai dolgok is érdekelnek.
Meg ha mondjuk van egyiptomi fontom, cash, azt be tudom tenni valamilyen ATMen keresztül a számlámra? Mert ott már simán középárfolyamon tudok váltani bármilyen valutát
Itthon én nem tudtam sem venni, sem eladni egyiptomi fontot. Volt dollárom, így azt váltottam fel a reptéren, de állítólag feketepiaci áron sokkal jobb a váltási ráta.
A reptéri ellenőrzés befele nem nagy kunszt, bár a komolyabb videófelvevő felszereléseket nézik. Nem egy drága kamerára kell gondolni, de ha van pl mikrofonod, állványod, drónod, akkor van esély arra, hogy félreállítanak.
ATM-ből egész idő alatt 1-et láttam egész Egyiptomban, azt is a City Stars Mall-ban. A reptéren nem tudom volt-e ATM, nem figyeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!